Čtyři tisíce účastníků a přes 60 milionů kroků. Účastníci charitativní akce po týdnu obešli Zeměkouli

12.02.2017 12:31

Čtyři tisíce lidí se jen během prvního týdne zapojily do charitativní akce Každý krok pomáhá, kterou pořádá Oborová zdravotní pojišťovna. Akce odstartovala v neděli 5. února, od té doby její účastníci pro charitu ušli 63 milionů kroků, to jest zhruba 46 000 kilometrů; společně tak obešli celou Zeměkouli, a ještě by stihli dojít z Česka do Himaláji. V únoru účastnici pomáhají Českému registru dárců kostní dřeně, organizaci Mamma Help, neziskovce Portus Praha nebo Centru domácí péče RUAH.

Čtyři tisíce účastníků a přes 60 milionů kroků. Účastníci charitativní akce po týdnu obešli Zeměkouli
Foto: OZP
Popisek: Logo Oborové zdravotní pojišťovny

„Chůze je nejzdravější pohyb. Už 6 000 kroků denně výrazně prospěje zdraví; byť doporučujeme spíš 10 000 kroků. Chceme k ní motivovat a dát lidem ušlechtilý důvod třeba k tomu, aby vystoupili z MHD už o stanici dřív. Proto jsme se rozhodli zahájit charitativní akci Každý krok pomáhá. Každý měsíc postupně v každém kraji mohou účastníci akce chodit pro jednu ze čtyř charitativních organizací. Ta, která bude mít na konci nejvíce kroků, získá finanční podporu OZP pro své projekty,“ říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny. „Zájem o Každý krok pomáhá je obrovský, což nás nemírně těší. Jsme rádi, že jsme odstartovali akci, která pomůže všem lidem, kteří se jí zúčastní.“

„Akce se můžou zúčastnit všichni; není tedy nutné být pojištěncem Oborové zdravotní pojišťovny. Byť to má své výhody – účastníky z řad našich pojištěnců odměníme bonusovými body do osobního VITAKONTA, které mohou vyměnit za příspěvky v rámci našich preventivních programů. Po pěším výletu to může být třeba i regenerační masáž,“ říká Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny.

Do akce se lze zapojit na www.kazdykrokpomaha.cz. Registrace je rychlá a snadná. Účastníci pak jen každý den vyplní, kolik kroků ušli. Můžou svoje výkony srovnávat s ostatními, vytvářet týmy, a mohou si také stanovit osobní cíl, kolik chtějí denně ujít. Krokoměry pro sledování ušlých kroků si účastníci mohou vyzvednout v kamenných pobočkách Oborové zdravotní pojišťovny, ale také v nové mobilní pobočce, která od února postupně navštěvuje města po celé republice. Ta funguje jako plnohodnotná pobočka pojišťovny, kromě toho je v ní možné nechat si odborně změřit tlak a v některých městech pobočku doprovázejí partneři nabízející další vyšetření, například vyšetření zraku, či kontrolu pigmentových znamének.

Od 5. února do 4. března se akce koná ve Středočeském kraji. Na webu akce také každý den přibude jedna lokalita s návrhem na výlet; ušlé kroky se ale počítají vždy, ať už člověk využije navrženého výletu nebo ne. 

Partnerské charitativní organizace pro Středočeský kraj

Český registr dárců krvetvorných buněk
www.darujzivot.cz
Transplantace kostní dřeně nelze uskutečnit bez obětavosti dárců ochotných nezištně pomoci těžce nemocnému člověku kdekoliv na Zemi. Český registr vznikl v IKEM a tuto pomoc zprostředkovává už od roku 1991.

Portus Praha
www.portus.cz
Portus pomáhá díky chráněnému bydlení a terapeutickým dílnám lidem s mentálním postižením důstojně bydlet, pracovat, rozvíjet se a svobodně žít spolu s ostatními. Je pořadatelem tradiční akce Kup cihlu.

RUAH
www.ruah-ops.cz
Každý člověk, který vážně onemocní, nebo v důsledku nemoci umírá, by měl mít možnost se rozhodnout, zda svůj čas stráví v lůžkovém zařízení, nebo doma mezi blízkými. RUAH tuto možnost dává.

MAMMA HELP
www.mammahelp.cz
Mamma help pomáhá ženám s rakovinou prsu a jejich rodinám. Sdružuje pacientky, jejich blízké, lékaře, sestry a další odborníky. Pomáhá každému, kdo o to v souvislosti s nádorovým onemocněním prsu požádá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…