CzechInvest: Brazilská společnost Embraer hledá partnery v Česku

08.03.2019 15:09

Zástupci společnosti Embraer se v únoru 2019 setkali se čtyřicítkou českých firem a jednali s nimi o možné spolupráci.

CzechInvest: Brazilská společnost Embraer hledá partnery v Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Čtvrtý největší výrobce letadel na světě, brazilská společnost Embraer, hledá dodavatele v České republice. Ve dnech 12.-14. února 2019 představitelé společnosti zavítali na třídenní návštěvu do Česka, aby se osobně setkali se čtyřicítkou tuzemských potenciálních obchodních partnerů a dodavatelů. Program pro ně zorganizovala londýnská pobočka CzechTrade ve spolupráci s agenturou CzechInvest, Ministerstvem průmyslu a obchodu a Českým velvyslanectvím v Londýně.

„Věděli jsme, že má Embraer apetit na spolupráci s českými podniky. Několikrát v ČR byli a individuálně jednali s firmami jako Mesit či ERA. Námi zprostředkované jednání je může nasměrovat ke konkrétní spolupráci s vybranými dodavateli,“ prozrazuje ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Londýně Martin Macourek.

Embraer má dlouhodobě pozitivní zkušenost se společností Aero Vodochody, která je strategickým dodavatelem komponent pro křídla, zadní části trupu a dveří vojenského transportního letounu KC 390. A poohlíží se po dalších partnerech, především po dodavatelích a vědecko-výzkumných subjektech (R&D firmy), jejichž produkty chce implementovat do svých letounů. Embraer má navíc velmi široký záběr. Nevyrábí jen letadla, ale také komponenty a systémy.

„Zájem Embraeru potvrzuje, jak silný zvuk český letecký průmysl ve světě má. A nejde jen o výrobce leteckých součástek a dílů, ale také o kvalitní výzkumně-vývojové zázemí a technologické inovace z této oblasti, s kterými přichází i české start-upy," doplňuje generální ředitelka agentury CzechInvest Silvana Jirotková.

Pro české firmy šlo o mimořádnou příležitost, jak se posunout v dodavatelském řetězci a získat nejvýznamnější zakázku ve své historii. Může to být i vstupenka či pootevření dveří například k Boeingu. Příležitost stát se dodavatelem Embraeru mohou využít nejen firmy, které se zúčastnily únorové akce, ale i ty, které se zaregistrují do databáze potenciálních dodavatelů Embraeru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…