CzechInvest: Česko úspěšně reprezentovalo na strojírenském veletrhu v Pekingu

15.05.2019 10:06

Nové trendy v oboru představilo na deset tuzemských firem.

CzechInvest: Česko úspěšně reprezentovalo na strojírenském veletrhu v Pekingu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Ve dnech 15. – 20. dubna 2019 se konal jeden z nejvýznamnějších strojírenských veletrhů na asijském kontinentě, China International Machine Tool Show (CIMT) v Pekingu. Na setkaní, které pořádal Čínský svaz výrobců a uživatelů obráběcích a tvářecích strojů CMTBA, vystavovalo své produkty více než 1 700 firem. Přes 115 tisíc návštěvníků tak mohlo získat přehled o nových trendech ve vývoji strojírenské výroby, především v oblastech průmyslových segmentů obráběcích a tvářecích strojů, měřících a inspekčních systémů, integrace průmyslových robotů a řešeních pro digitální továrny. Tomuto zaměření odpovídala i ústřední myšlenka celého veletrhu Win the Smart Future Together, která odráží trend slučování inteligentní výroby v různých oblastech průmyslové výroby, integrace s dalšími systémy a sdílení informací.

Česká republika byla na veletrhu silně zastoupena, což odpovídá důležitosti propojení českého a čínského trhu v oblasti strojírenství. V rámci české oficiální účasti pod vedením Ministerstva průmyslu a obchodu a realizace společností BVV Veletrhy Brno vystavovaly přední české strojírenské společnosti TOS Hulín, ČKD Blansko-OS, TOS Kuřim–OS, KSK Precise Motion, TOS Varnsdorf, RETOS Varnsdorf, TOS Olomouc, Škoda Machine Tool, Fermat CZ a Pilana Metal. Vlastní expozici představila také společnost Narex Ždánice. CzechInvest se prezentoval na společném stánku se Svazem strojírenské technologie v reprezentativním bloku spolu s ostatními světovými strojírenskými svazy.

Česká delegace také navštívila oblast Zhongguancun, označována jako čínské Silicon Valley, která se zabývá pokročilými technologiemi v oblasti 3D tisku. Jednání zprostředkovala Šanghajská asociace aditivní výroby. Obě strany projednávaly možnosti navázání obchodní, výrobní i vědecko-výzkumné spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…