CzechInvest: Digitalizace v HR je pro podniky nezbytná. Jen zlomek oslovených firem ji však využívá ve všech úrovních řízení

26.03.2022 16:11 | Tisková zpráva

Vyplývá to z šetření agentury Hofmann Personal

CzechInvest: Digitalizace v HR je pro podniky nezbytná. Jen zlomek oslovených firem ji však využívá ve všech úrovních řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Na podzim minulého roku připravila agentura CzechInvest v rámci agendy AfterCare sérii tradičních seminářů pro personalisty s názvem HR Point. Partnery setkání byla personální agentura Hofmann Personal, LutherOne a Sdružení pro zahraniční investice – AFI. Personalisté z různých firem tak mohli ve všech regionech Česka sdílet zkušenosti na téma digitalizace v HR. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

Personální agentura Hofmann Personal prováděla v průběhu všech seminářů mezi účastníky z řad personalistů malých, středních nebo velkých podniků napříč sektory zpracovatelského průmyslu a podnikových služeb průzkum. Šetření se zúčastnilo 154 respondentů a bylo zjištěno, že pro více než 80 % z nich představuje digitalizace v HR nezbytnou součást řízení lidských zdrojů. Zároveň však téměř polovina zatím nemá digitalizaci HR procesů jako prioritu. To dokládá pouhý 4% podíl všech oslovených, kteří už mají téměř všechny úrovně řízení HR digitalizované.

Digitalizace je u dotázaných nejvíce pokročilá v oblasti vzdělávání a osobního rozvoje zaměstnanců a při náboru a onboardingu. Dále obecně při péči o zaměstnance, méně potom u podpisů dokumentů, performance managementu a offboardingu. Téměř 95 % všech tázaných personalistů mělo po skončení semináře v úmyslu spíše uvažovat o další digitalizaci procesů při řízení personálních záležitostí. Nejvíce účastníků dotazníkového šetření zaujala po semináři digitalizace podepisování pracovně-právní dokumentace a elektronické certifikáty. Více informací k výsledkům průzkumu agentury Hofmann Personal naleznete v příloze.

Na všech seminářích bylo představeno, jaké pracovně-právní dokumenty je možné digitalizovat, jak se vyvíjely digitalizace v HR od devadesátých let minulého století a své zkušenosti s digitalizací HR procesů také sdílela sama personální agentura. Na úskalí digitalizace procesů v personalistice upozornili v rámci vystoupení Hofmann Personal zástupci společnosti Signi, která pro své zákazníky konzultuje problematiku elektronického podepisování v praxi.

Svá řešení představili také zakladatelé unikátní platformy pro efektivní řízení spolupráce a výkonu – LutherOne, kteří mimo jiné pohovořili o tom, jak data a moderní technologie naplno využívat k řízení lidí, jejich výkonu a motivace a engagementu tak, aby maximalizovali jejich potenciál.

V letošním roce agentura CzechInvest s partnery opět připravuje sérii seminářů po celé České republice na aktuálnímu HR témata v dalším ročníku HR Point 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…