CzechInvest: Rakouský závod hledá dodavatele mezi českými firmami

13.02.2017 14:49

Agentura CzechInvest pořádala v rakouském Grazu dodavatelské fórum pro firmu Samsung SDI Battery Systems. Své výrobky a technologie zde představilo 18 českých společností, například KOVOLIT, TESLA Jihlava, KOVOLIS HEDVIKOV, ČZ, Linaset, LAKUM – KTL, EBAS a další. Firmy CzechInvest předvybral ze své sektorové databáze dodavatelů, kterou vede od roku 2002.

CzechInvest: Rakouský závod hledá dodavatele mezi českými firmami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

„Naším důležitým cílem je také zapojení našich firem do dodávek nových výrobků. A v tom hraje klíčovou úlohu naše databáze dodavatelů. Díky ní máme přehled o českých firmách a zprostředkováváme jim zajímavou spolupráci s významnými investory. Investoři zase oceňují kvalitu našich dodavatelů i naše služby, což posiluje naše vztahy a postavení České republiky v rozvoji dalších dodávek i investic,“ říká generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera.

Za rok 2016 vytvořilo Oddělení rozvoje dodavatelů agentury CzechInvest 107 nabídek českých dodavatelů pro 47 klientů ze 17 zemí světa. Potenciální hodnota kontraktů v nejbližších pěti letech tak dosahuje až 10 miliard korun. Nejvíce poptávek pochází od společností z Japonska, Číny, Velké Británie, USA a Kanady. Nejvíce projektů směřuje do sektorů automotive a elektroniky či elektrotechniky. Nejvyhledávanější firmy jsou ze strojírenského a plastikářského oboru. V databázi dodavatelů je nyní více než 3 400 českých firem. Bližší informace na www.czechinvest.org/podpora-dodavatelu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…