CzechInvest eviduje rostoucí zájem o investiční pobídky

04.08.2022 17:17 | Tisková zpráva

Investiční pobídky jsou jedním z nástrojů, kterými Česká republika podporuje investice firem i během aktuální ekonomické situace.

CzechInvest eviduje rostoucí zájem o investiční pobídky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

 edná se o podporu takových firem, které investovanými prostředky rozvíjí region a pomáhají kultivovat jeho prostředí. Během prvních 7 měsíců zaznamenal CzechInvest zhruba 190 konzultací ohledně zájmu o investiční pobídku, což je o 27 % více než za stejné období v minulém roce, kdy za celý rok proběhlo 236 konzultací. 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

 „Podporu mohou získat společnosti, které působí ve zpracovatelském průmyslu, technologická centra, centra strategických služeb nebo společnosti produkující zdravotnické výrobky a polovodiče. Nejběžnější formou podpory firem je částečná sleva na dani z přijmu právnických osob. Společnosti mohou uplatnit slevu na dani z příjmu právnických osob v případě, že navýší svůj zisk nad stanovenou hranici. V praxi je tak podpořen pouze nový investiční projekt,“ přibližuje pravidla investičních pobídek Eva Jungmannová, ředitelka Divize investic a zahraničních aktivit.
 
Agentura CzechInvest je jedinou organizací, která umožňuje podání žádosti o investiční pobídky a zároveň připravuje posudky, analýzy a hodnocení dopadů investic pro Českou republiku a dotčené regiony. Pro zájemce o investiční pobídku je nově k dispozici interaktivní statistika. Jejím cílem je poskytovat managementu společností co nejhodnotnější informace formou přehledně vizualizovaných dat o investicích, které stát v minulosti podpořil. Interaktivní data mají celou řadu funkcionalit a filtrů, jejichž prostřednictvím je možné získat ucelený přehled o investicích napříč Českou republikou pro potřeby analýz.
 
Novou funkcionalitu najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…