CzechInvest eviduje rostoucí zájem o investiční pobídky

04.08.2022 17:17 | Tisková zpráva

Investiční pobídky jsou jedním z nástrojů, kterými Česká republika podporuje investice firem i během aktuální ekonomické situace.

CzechInvest eviduje rostoucí zájem o investiční pobídky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

 edná se o podporu takových firem, které investovanými prostředky rozvíjí region a pomáhají kultivovat jeho prostředí. Během prvních 7 měsíců zaznamenal CzechInvest zhruba 190 konzultací ohledně zájmu o investiční pobídku, což je o 27 % více než za stejné období v minulém roce, kdy za celý rok proběhlo 236 konzultací. 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

 „Podporu mohou získat společnosti, které působí ve zpracovatelském průmyslu, technologická centra, centra strategických služeb nebo společnosti produkující zdravotnické výrobky a polovodiče. Nejběžnější formou podpory firem je částečná sleva na dani z přijmu právnických osob. Společnosti mohou uplatnit slevu na dani z příjmu právnických osob v případě, že navýší svůj zisk nad stanovenou hranici. V praxi je tak podpořen pouze nový investiční projekt,“ přibližuje pravidla investičních pobídek Eva Jungmannová, ředitelka Divize investic a zahraničních aktivit.
 
Agentura CzechInvest je jedinou organizací, která umožňuje podání žádosti o investiční pobídky a zároveň připravuje posudky, analýzy a hodnocení dopadů investic pro Českou republiku a dotčené regiony. Pro zájemce o investiční pobídku je nově k dispozici interaktivní statistika. Jejím cílem je poskytovat managementu společností co nejhodnotnější informace formou přehledně vizualizovaných dat o investicích, které stát v minulosti podpořil. Interaktivní data mají celou řadu funkcionalit a filtrů, jejichž prostřednictvím je možné získat ucelený přehled o investicích napříč Českou republikou pro potřeby analýz.
 
Novou funkcionalitu najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.