CzechTourism: Česká republika je devátou nejbezpečnější destinací světa

15.04.2022 15:40 | Tisková zpráva

Česká republika se umístila na devátém místě Světového indexu míru. Ten hodnotí široké spektrum aspektů bezpečnosti dané destinace a může být dobrým vodítkem pro nadcházející turistickou sezónu. Zrušením protiepidemických opatření se zároveň pro zahraniční turisty i Čechy vracející se do ČR otevřela možnost pohodlného cestování.

CzechTourism: Česká republika je devátou nejbezpečnější destinací světa
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Umístění České republiky na devátém místě v rámci Světového indexu míru je výborným benefitem pro cestovní ruch, jehož oživení je vzhledem ke slábnoucí covidové vlně a velkém hladu po cestování očekáváno již na počátek letní sezóny. Bezpečí se navíc stalo zásadním kritériem výběru dovolenkové destinace i s ohledem na aktuální válečný konflikt na Ukrajině.

„Česká republika si udržela místo ve světové TOP 10 - mezi Irskem a Kanadou. Toto téma je důležité v marketingové komunikaci destinace napříč segmenty, a to jak vůči samotným turistům, tak zejména na úrovni B2B marketingu, kdy je třeba ujistit naše partnery z řad velkých cestovních kanceláří či organizátorů konferencí, že Česká republika je pro jejich klienty objektivně bezpečným místem,“ vysvětluje ředitel CzechTourism Jan Herget.

"Bezpečnost a vstup do České republiky bez omezení je klíčový zejména pro vzdálené trhy, které přináší do České republiky bonitní turisty s vysokou průměrnou denní utratou. Jejich návrat je důležitý zejména pro hlavní české turistické destinace, kterými jsou Praha, Český Krumlov, Karlovy Vary nebo Olomouc", dodává ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Ministerstvo zdravotnictví České republiky zároveň od 9. dubna zrušilo všechna protiepidemická opatření pro osoby, vstupující na území ČR po předchozím pobytu v zahraničí. Při návratu ze zahraničí není třeba vyplňovat Příjezdový formulář ani předkládat doklad o bezinfekčnosti. I nadále se však doporučuje ověřit si podmínky přepravy (včetně doložení bezinfekčnosti, tj. test, očkování, prodělání nemoci) přímo u sjednaného přepravce hromadné dopravy (letadlo, autobus, vlak).

Global Peace Index najdete ZDE.
Bližší podrobnosti o zrušení opatření ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …