CzechTourism: V červenci se hotelech ubytoval rekordní počet Čechů

12.09.2021 21:54 | Tisková zpráva

První prázdninový měsíc přijelo do hotelů v České republice přes 1 milion hostů, z toho tři čtvrtiny tvořili Češi. Počet zahraničních hostů oproti červenci 2020 vzrostl o necelých 7 %, počet domácích hostů pak o více jak 15 %.

CzechTourism: V červenci se hotelech ubytoval rekordní počet Čechů
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Celkově byl červenec v hotelech z hlediska domácích hostů rekordní. Přijelo do nich dokonce o 236 tisíc hostů více než před pandemií (07/2019). Vyplývá to z dat, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

„Jsme rádi, že naše kampaň #světovéčesko pomohla rekordnímu výsledku, ale je před námi ještě velký kus práce. Na podzim chceme dostat zahraniční návštěvníky zpátky do Prahy a připravujeme proto společnou kampaň s aerolinkami zaměřenou především na turisty z Itálie, Španělska, Francie, Izraele a Skandinávie. Dalším cílem je prodloužit sezónu rekreačním destinacím a přilákat zahraniční turisty na city breaky do českých měst a lázní a následně na české hory a na adventní trhy,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism.

Ze zahraničí přijelo nejvíce hostů ze sousedních zemí, z Německa, Slovenska, Polska, Rakouska, pátou nejpočetnější skupinou byli turisté z Nizozemí. Počty hostů ze sousedních zemí v porovnání s červencem 2020 vzrostly, pouze u německých hostů však došlo k poklesu o 22 %. Podrobná data naleznete ZDE.

„O prázdninách po dlouhém lockdownu vyrazili němečtí turisté z měst především do přírody nebo k moři, ať už to byla Mallorka, Řecko nebo Itálie. Posilovala také dovolená v tuzemsku. Jen v červnu uskutečnili Němci v tuzemských ubytovacích zařízeních 29 milionu přenocování, což je o 5 % více než loni,“ komentuje návštěvnost v hotelech za červenec 2021 Markéta Chaloupková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism v Německu a pokračuje: „Městské zahraniční destinace jsou vyhledávány spíše pro kratší dovolené nebo prodloužené víkendy. Podzim je tak pro návštěvu Prahy a českých měst ideální. I když je nyní Německo z pohledu Česka vysoce rizikovou zemí, plně očkovaní Němci nejsou opatřeními tolik omezeni. Naše kampaň, která cílí na mladší páry nebo aktivních seniory, láká do Česka na podzimní městské a lázeňské dovolené, zejména v příhraničních spolkových státech, jako je Sasko a Bavorsko.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …