CzechTourism: V červenci se hotelech ubytoval rekordní počet Čechů

12.09.2021 21:54 | Tisková zpráva

První prázdninový měsíc přijelo do hotelů v České republice přes 1 milion hostů, z toho tři čtvrtiny tvořili Češi. Počet zahraničních hostů oproti červenci 2020 vzrostl o necelých 7 %, počet domácích hostů pak o více jak 15 %.

CzechTourism: V červenci se hotelech ubytoval rekordní počet Čechů
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Celkově byl červenec v hotelech z hlediska domácích hostů rekordní. Přijelo do nich dokonce o 236 tisíc hostů více než před pandemií (07/2019). Vyplývá to z dat, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

„Jsme rádi, že naše kampaň #světovéčesko pomohla rekordnímu výsledku, ale je před námi ještě velký kus práce. Na podzim chceme dostat zahraniční návštěvníky zpátky do Prahy a připravujeme proto společnou kampaň s aerolinkami zaměřenou především na turisty z Itálie, Španělska, Francie, Izraele a Skandinávie. Dalším cílem je prodloužit sezónu rekreačním destinacím a přilákat zahraniční turisty na city breaky do českých měst a lázní a následně na české hory a na adventní trhy,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism.

Ze zahraničí přijelo nejvíce hostů ze sousedních zemí, z Německa, Slovenska, Polska, Rakouska, pátou nejpočetnější skupinou byli turisté z Nizozemí. Počty hostů ze sousedních zemí v porovnání s červencem 2020 vzrostly, pouze u německých hostů však došlo k poklesu o 22 %. Podrobná data naleznete ZDE.

„O prázdninách po dlouhém lockdownu vyrazili němečtí turisté z měst především do přírody nebo k moři, ať už to byla Mallorka, Řecko nebo Itálie. Posilovala také dovolená v tuzemsku. Jen v červnu uskutečnili Němci v tuzemských ubytovacích zařízeních 29 milionu přenocování, což je o 5 % více než loni,“ komentuje návštěvnost v hotelech za červenec 2021 Markéta Chaloupková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism v Německu a pokračuje: „Městské zahraniční destinace jsou vyhledávány spíše pro kratší dovolené nebo prodloužené víkendy. Podzim je tak pro návštěvu Prahy a českých měst ideální. I když je nyní Německo z pohledu Česka vysoce rizikovou zemí, plně očkovaní Němci nejsou opatřeními tolik omezeni. Naše kampaň, která cílí na mladší páry nebo aktivních seniory, láká do Česka na podzimní městské a lázeňské dovolené, zejména v příhraničních spolkových státech, jako je Sasko a Bavorsko.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…