CzechTourism uspořádal s rakouskými kolegy vůbec první drive trip

11.08.2018 18:18

O propagaci cestování po České republice a širším regionu v pronajatém autě usiluje v Soulu zahraniční zastoupení agentury CzechTourism Korea. Ve spolupráci s Qatar Airways, českými regiony a s rakouskými partnery z Vienna Tourism Board a Salzburg City Tourism zorganizovalo první inspekční „drive trip“, určený pro korejské agenty cestovních kanceláří a bloggery.

CzechTourism uspořádal s rakouskými kolegy vůbec první drive trip
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Na inspekční cestu pozval CzechTourism čtyři profilové korejské cestovní kanceláře – Inter Euro, Blue Travel, Chalet Travel and Life a TourYa, mířící na tzv. FIT trip („FIT“ je zkratka pro Free Independent Traveller), rodiny s dětmi a páry na svatební cestě. Zástupce každé společnosti dostal k dispozici jedno auto s individualizovaným itinerářem. Posátky vozů byly doplněny korejskými bloggery, kteří v rámci soutěže o nejlepší pokrytí informovali o cestě a jejích atrakcích na sociálních sítích.

Každý ze čtyř týmů v rámci cesty najel přes 800 kilometrů a navštívil nejen Prahu a Vídeň, ale i Karlovy Vary, Plzeň, Olomouc nebo Chateau Mcely. Na korejských sociálních sítích bylo v průběhu dvou měsíců uveřejněno 150 bloggerských postů a na Instagramu 250 postů. Navíc cestovní kanceláře vytvořily v návaznosti na cestu skoro deset nových FIT produktů na Fly and Drive mezi Českem a Rakouskem.

„V naší situaci má podobný projekt smysl i vzhledem k rychle rostoucímu podílu individuálních turistů na korejském incomingu, kteří vyhledávají na rozdíl od účastníků velkokapacitních asijských rychlozájezdů lepší služby či hotely, a hlavně nové zážitky,“ uvádí ředitel ZZ Korea Michal Procházka.

Cestování po vlastní ose automobilem totiž umožňuje Korejcům objevovat najednou více míst včetně míst autobusem či vlakem hůře dostupných – ať už jsou to například hrady a zámky, krajina jižní Moravy či skalní města Českosaského Švýcarska nebo Českého ráje.

Rozvoji cestování, mezinárodně označovaného jako Fly&Drive, u nás nahrávají i další okolnosti. Česko je hodnoceno jako bezpečná destinace s dobrou obslužností autopůjčovnami. A v neposlední řadě jde o relativně malou zemi s krátkými vzdálenostmi, vhodnou nejen k vnitrostátním cestám, ale i ke snadným zahraničním výjezdům například do Vídně, Mnichova nebo Berlína.

„Právě proto oceňujeme vstřícnou spolupráci s příhraničními trhy typu Rakouska a propagaci itinerářů cestování v půjčených autech, v tomto případě na trase mezi Salcburkem, Vídní a Českým Krumlovem, Prahou a případně Moravou,“ uzavírá Procházka.

Za minulý rok přijelo do Prahy 417 tisíc Korejců a i v první čtvrtině roku 2018 korejský incoming stále rostl, a to o 6 %. Trendem je nárůst podílů individuálních turistů, ale i rodin s dětmi, které tvoří až 18 % všech korejských návštěvníků. Na drive tripu se podílelo také Sdružení cestovního ruchu Střední Morava, město Brno, společnost Northern Hikes a Český Krumlov Tourism, kterým za skvělou spolupráci děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…