CzechTrade: Podnikatelská delegace se účastní izraelsko-českého obchodního fóra

26.11.2018 15:48

Izrael navštívilo sedmdesát členů podnikatelské delegace, kteří doprovázejí prezidenta Miloše Zemana. Cesty se účastní také Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade. Součástí jeho programu byl mimo jiné slavnostní podpis memoranda o spolupráci agentury CzechTrade a Česko-izraelské smíšené obchodní komory.

CzechTrade: Podnikatelská delegace se účastní izraelsko-českého obchodního fóra
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal včera v Izraeli podepsal memorandum o spolupráci agentury CzechTrade a Česko-izraelské smíšené obchodní komory. „Memorandum umožní oběma stranám efektivněji spolupracovat a napomáhat rozvoji vzájemných hospodářských vztahů,“ uvádí Radomil Doležal. Slavnostnímu podpisu přihlížel také prezident republiky Miloš Zeman.

Během dnešního odpoledne proběhne v Tel Avivu česko-izraelské obchodní fórum. Spoluorganizuje ho agentura CzechTrade ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Hospodářskou komorou ČR, Federací izraelských obchodních komor, českou ambasádou v Tel Avivu, Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou a Izraelsko-českou obchodní a průmyslovou komorou. Akci zahájí ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková a zúčastní se jí česká podnikatelská delegace, která čítá přes sedmdesát zástupců tuzemských firem, svazů, komor, vysokých škol, bank a pojišťoven. „Na konferenci a navazujících jednáních business-to-business budou izraelským partnerům a podnikatelům, kterých se akce zúčastní téměř sto, prezentovány možnosti a potenciál českých firem. Chceme české podnikatele ukázat v nejlepším světle a pomoci jim k navázání co nejvíce kontaktů,“ dodává Radomil Doležal.

Součástí programu v Izraeli je mimo jiné slavnostní otevření Českého domu v Jeruzalémě, kterého se v úterý odpoledne zhostí prezident Miloš Zeman. „Za agenturu CzechTrade je cílem především rozšíření kapacit pro poskytování služeb českým podnikatelům a intenzivnější šíření povědomí o průmyslovém, vědeckotechnickém a obchodním potenciálu České republiky v daném regionu,“ informuje vedoucí zahraniční kanceláře agentury v Tel Avivu Jiří Mašata. Izrael je velmi zajímavým partnerem v oblasti některých špičkových technologií. Příležitosti pro české exportéry CzechTrade zaznamenává napříč celým spektrem oborů – od dopravní infrastruktury přes potravinářský průmysl až po spotřební zboží.

Izrael je nejdůležitějším obchodním partnerem České republiky v regionu Blízkého východu. Z pohledu absolutní výše exportu mu patří třetí příčka z mimoevropských zemí. Izrael se s 8,82 mil. obyvatel může opřít o technologicky vyspělou ekonomiku, 5. místo v počtu patentů na obyvatele a vysokou koncentraci start-upů. Český vývoz do Izraele se v roce 2017 zvýšil o 6,7 % a poprvé v historii přesáhl hranici 1 miliardy dolarů. Největší objem vývozu tvořily osobní automobily (58 % z celkových vývozů), zařízení pro automatické zpracování dat, měřicí přístroje, přístroje pro záznam, tisk a zbraně.

CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již více než 20 let partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. CzechTrade disponuje sítí 50 zahraničních kanceláří na 5 kontinentech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…