Czechtourism: Němečtí novináři poznávali krásu české krajiny na kolech

08.07.2019 10:02

Agentura CzechTourism s pomocí zahraničního zastoupení v Německu pozvala novináře k zážitkům, které nabízí inspirativní prostředí cyklostezek v Českém Středohoří.

Czechtourism: Němečtí novináři poznávali krásu české krajiny na kolech
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Novináři během své cesty po Českém Středohoří navštívili tři severočeská města, která jsou propojena sítí zajímavých cyklostezek, které kromě dech beroucí krajiny nabízí řadu kulturních památek, vinných oblastí a velkolepé výhledy na skalní města a řeku Labe. Kromě přírodních krás si novináři užívali i atmosféru v jednotlivých městech, která mají krásná historická jádra a nadchnou návštěvníky svým individuálním charakterem a historií.

Navzdory deštivému dni v Děčíně účastníky nejvíce nadchla pohodová a přátelská atmosféra a bohatá nabídka sportovních aktivit a zážitkové turistiky. Vyhlídková věž v Litoměřicích umožnila účastníkům fascinující pohled na město a okolí a nedaleké městečko Terezín nabídlo pozoruhodný pohled do historie. Po sportovních aktivitách si mohli účastníci odpočinout a užít poklidnou atmosféru nejstarších českých lázní, které hostí město Teplice.

„Novináři v destinacích oceňovali kromě jednotlivých atraktivit i fakt, že se zde nemusejí potýkat s davy turistů,“ uvedl novinář Berthold Mertes z deníku Rheinische Post.

V první vydané reportáži pro prestižní deník Süddeutsche Zeitung (se zásahem více jak 2 miliony čtenářů), zmínila novinářka Antje Weber: „České Středohoří je ideální destinací pro slow a trvale udržitelný turismus s respektem k přírodě a místním obyvatelům.“

Reportáž je dostupná ZDE.

„Díky press tripu se nám podařilo prezentovat daný region jako bránu do Čech a vzbudit zájem o objevování zatím méně známých destinací v Česku a podpořit trend aktivní dovolené. Během press tripu jsme novinářům zprostředkovali možnost užít si Česko pohodově jako Češi. Tuto zkušenost novináři mohou předat svým čtenářům prostřednictvím médií po celém Německu,“ shrnula Barbora Fajkusová, manažerka ze zahraničního zastoupení agentury CzechTourism v Německu, která cestu doprovázela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…