DPP: Informace o změnách v MHD

24.08.2017 16:31

Dopravní podnik hl. m. Prahy zahájí v září další etapu rozsáhlých oprav v Nuselském údolí, které budou trvat do prosince letošního roku. Druhá etapa bude probíhat od soboty 2. 9. (cca 0:30 hod.) do čtvrtka 28. 9. 2017 (cca 4:30 hod.) a bude při ní přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Otakarova – Albertov a v úseku Výtoň – Albertov – Karlovo náměstí (pouze v uvedeném směru).

DPP: Informace o změnách v MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Od 2. září 2017 DPP zprovozní jednosměrně tramvajovou trať v úseku Albertov – Výtoň – Palackého náměstí – Karlovo náměstí.

Tramvajové linky č. 18 a 24 budou ve směru od centra ze zastávky Moráň vedeny jednosměrným objezdem přes zastávky Albertov, Výtoň a Palackého náměstí na Karlovo náměstí a dále po své trase. V denním provozu bude zavedena nová tramvajová linka č. 34, v nočním provozu linka č. 90. Linka č. 23 bude kvůli přetížení Ječné ulice odkloněna ze své obvyklé trasy. Neprůjezdné bude Nuselské údolí a náhradní autobusová doprava X7 na Albertov nepojede.

Změny tras tramvajových linek (shodné s předchozí etapou výluky):

Linka č. 7 je nadále v úseku Palackého náměstí – Koh-i-noor odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Náměstí Míru a Vršovické náměstí.

Linka č. 13 je ve směru od Černokostelecké ze zastávky Čechovo náměstí prodloužena přes zastávky Bohemians a Otakarova do obratiště Vozovna Pankrác, kde je ukončena.

Linka č. 14 je v úseku Karlovo náměstí – Náměstí Bratří Synků odkloněna přes zastávky I. P. Pavlova a Nuselské schody.

Linka č. 93 je v úseku Karlovo náměstí – Otakarova odkloněna přes zastávky I. P. Pavlova a Nuselské schody.

Linky s nově změněnou trasou:

Linky č. 18 a 24 budou ve směru od centra ze zastávky Moráň vedeny jednosměrným objezdem přes zastávky Albertov, Výtoň a Palackého náměstí na Karlovo náměstí a dále po své trase.

Nostalgická linka č. 23 bude ve směru od Královky ze zastávky Národní třída odkloněna přes zastávky Lazarská, Václavské náměstí a Masarykovo nádraží do zastávky Bílá labuť, kde bude ukončena.

Linka č. 95 bude ve směru od Vozovny Kobylisy zkrácena do zastávky Albertov. Ve směru od Albertova bude vedena přes Výtoň a Palackého náměstí na Karlovo náměstí a dále po své trase.

V denním provozu bude zavedena posilová tramvajová linka č. 34 v trase Sídliště Barrandov – Smíchovské nádraží.

V nočním provozu bude zavedena tramvajová linka č. 90 v trase Ústřední díly DP – Černokostelecká – Strašnická – Koh-i-noor – Náměstí Bratří Synků / Otakarova (výstupní zastávka v ulici Na Zámecké, nástupní v zastávce Otakarova směr z centra).

Náhradní doprava

V trase Otakarova – Ostrčilovo náměstí – Otakarova bude zavedena náhradní autobusová doprava (v denním provozu X7 a v nočním provozu X93). Upozorňujeme, že nebude možný průjezd (autobusy, automobily) mezi Albertovem a Ostrčilovým náměstím!

V trase Výtoň – Ostrčilovo náměstí bude v denním provozu zavedena náhradní autobusová doprava X18. Linka bude jezdit Vnislavovou ulicí, zastávky Ostrčilovo náměstí budou zřízeny u křižovatky s ulicí Lumírovou.

Po ukončení tohoto opatření bude výluka provozu tramvají v úseku Otakarova – Albertov pokračovat cca do prosince 2017. O konkrétních opatřeních budeme včas informovat.

Více informací naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

22:04 MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

Každoroční zimní humanitární opatření umožňují lidem bez domova přečkat studené dny a zejména noci v…