DPP: Oprava trati zastaví na devět dní provoz metra linky C v úseku Florenc – Pražského povstání

27.06.2017 12:32

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přeruší od soboty 1. července do neděle 9. července 2017 kvůli opravě trati provoz metra na lince C, a to v úseku Florenc – Pražského povstání. V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava XC. Cestujícím budou v průběhu výluky k dispozici informátoři DPP.

DPP: Oprava trati zastaví na devět dní provoz metra linky C v úseku Florenc – Pražského povstání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanice metra linky A Muzeum

DPP bude v daném úseku mimo jiné měnit pražce, přemisťovat stykové transformátory, měnit některé kolejnice i dilatační zařízení a také vyměňovat konzole přívodní kolejnice. Po dokončení prací ještě proběhnou dynamické zkoušky opraveného úseku.

„Výlukový úsek Florenc – Pražského Povstání patří k nejvytíženějším přepravním úsekům pražského metra. Termín výluky byl stanoven s ohledem na počet pracovních dnů v prvním červencovém týdnu,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP. „Z důvodu časových úspor byly již v měsíci červnu zahájeny přípravné výlukové práce nebránící provozu. V průběhu výluky budou práce probíhat v nepřetržitém režimu s nasazením maximálně možného počtu zaměstnanců,“ upřesnil Ladislav Urbánek.

Po dobu trvání výluky bude zavedena náhradní autobusová doprava. XC povede v trase Florenc – Hlavní nádraží – Muzeum – I. P. Pavlova – Vyšehrad – Pražského povstání. DPP zvýší také kapacitu tramvajové linky č. 6, na kterou nasadí dvouvozové soupravy. Během výluky budou také všechny spoje linky č. 17 jezdit v celé trase (Levského – Kobylisy). Posílen bude i provoz autobusových linek č. 135 a 196.

Pro linky č. 134 a 904 se přemísťují zastávky Pražského povstání – směr Kavčí hory v ulici Děkanská vinice I přibližně o 25 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Dačického, směr Podolská vodárna, resp. Sídliště Stodůlky v ulici Děkanská vinice I přibližně o 50 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Na Pankráci.

Pro linku č. 135 se přemísťuje nástupní zastávka Florenc do ulice Ke Štvanici, do nástupní zastávky linky č. 133.

Cestující budou o výluce (od čtvrtka 29. června 2017) informováni prostřednictvím hlášení ve všech stanicích metra. Na místech, kterých se výluka přímo dotýká, bude rozmístěno zhruba 90 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními textovými informacemi v češtině i angličtině. V informačních vitrínách ve stanicích metra budou k dispozici také informační letáky popisující provoz během výluky.

Během výluky (od cca 7:00 hod. do cca 20:00 hod., podle konkrétního místa a dne) bude u uzavřených stanic metra a v jejich bezprostředním okolí nasazeno dostatečné množství informátorů v reflexních vestách, kteří budou na místě připraveni poradit cestujícím (nejen v češtině, ale i v angličtině) aktuální dopravní spojení. Informátoři budou rovněž vybaveni informačními letáky pro cestující.

Podrobnosti naleznete mj. zde.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…