DPP: Snadné prodloužení platnosti karty Opencard umožnují validátory v metru

18.06.2012 16:50

Majitelé Opencard si mohou velmi snadno prodloužit její platnost o dva roky, a to díky využití validátorů v metru. Prodloužení se týká těch karet, kterým platnost končí v období od 1. srpna 2012 do 31. července 2013. O prodloužení platnosti karet o dva roky rozhodla Rada hlavního města Prahy.

DPP: Snadné prodloužení platnosti karty Opencard umožnují validátory v metru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Prodloužení Opencard přes validátory umístěné ve stanicích metra je pro cestující tou nejjednodušší variantou. Stačí pouze kartu vložit a tím její platnost prodloužit. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) spustil tuto službu ve čtvrtek 14. června 2012. Prodloužení tak probíhá bez nutnosti fyzické výměny stávající karty.

Druhou možností je prodloužení karty přímo v Zákaznických centrech Opencard (Škodův palác a palác Adria). Nejsou zapotřebí žádné formuláře, doklady totožnosti či další dokumenty, postačí pouze předložit Opencard.

Protože prodloužení platnosti není automatická služba, je proto nutné si vybrat jednu ze výše uvedených možností. Prodloužení je zdarma, vždy o 2 roky, v návaznosti na stávající konec platnosti, bez ohledu na datum, kdy se reálně uskuteční vlastní prodloužení. Platnost Opencard je viditelně vytištěna pod fotografií a jménem přímo na kartě.

Po prodloužení Opencard dojde také k případnému dohrání evidované zbývající části elektronického kuponu, pokud došlo k jeho rozložení z důvodu expirace karty (například u ročních kuponů). Část kuponu přesahující platnost karty je uložena pouze v databázi DPP, tudíž je nutné nechat si včas prodloužit Opencard, a tím na ni nahrát časové zůstatky příslušných kuponů. Cestující hromadnou dopravou se tak vyhnou případným nepříjemnostem při revizní kontrole, protože po uplynutí platnosti se karta stane pro všechna čtecí zařízení v systému Opencard nečitelnou.

Expirovaná karta (tj. po datu platnosti) neumožní nákup elektronických kuponů na předprodejních místech ani prostřednictvím e-shopu DPP. Systémem bude vyhodnocena jako neplatná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…