DPP dnes vyhlásil soutěž na výběr strategického partnera do společného podniku

20.07.2017 17:53

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes v souladu s usnesením Rady hl. m. Prahy ze dne 18. 7. 2017 vyhlásil soutěž na výběr strategického partnera do společného podniku spoluzakládaného DPP za účelem maximalizace využití potenciálu rozvoje navazujícího území na stanice metra I. D v Praze.

DPP dnes vyhlásil soutěž na výběr strategického partnera do společného podniku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Hlavním účelem společného podniku je podpora urbanistického rozvoje území v okolí stanic trasy metra I. D – 1. etapa, rozvoj developerského potenciálu pozemků nacházejících se na tomto území a v neposlední řadě realizace odpovídajícího ekonomického profitu z nakládání s těmito pozemky a navazujícími dalšími nemovitostmi.

„Můj cíl je pořád stejný, a to začít se stavbou metra D co nejdříve. Zapojení soukromého sektoru proto vnímám jako skvělý způsob, jakým se dá vše výrazně urychlit a navíc snížit náklady na straně města,“ řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

„Účelem předmětné soutěže je transparentní výběr partnera pro rozvoj strategických území v rámci uvedeného projektu, za podmínek, které jsou kompletně zveřejněny na webových stránkách DPP,“ uvedl Martin Gillar, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Lhůta pro podání nabídek I. fáze soutěže končí dnem 21. srpna 2017 v 16:00. Uchazeči mohou podat nabídky pouze v listinné podobě. Veškeré podmínky naleznou uchazeči v zadávacích dokumentacích na webových stránkách ZDE.

Podrobnější informace k trase metra I. D jsou k dispozici na webových stránkách ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…