DPP sveze zdarma návštěvníky Pražské muzejní noci na 10 autobusových linkách

05.06.2018 18:48

V sobotu 9. června 2018 proběhne jubilejní 15. ročník Pražské muzejní noci. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) jako spolupořadatel akce zdarma vypraví zvláštní autobusové linky, posílí noční tramvajové linky a prodlouží provoz metra o 1 hodinu.

DPP sveze zdarma návštěvníky Pražské muzejní noci na 10 autobusových linkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Jako každý rok přispějeme i letos ke zdárnému průběhu Pražské muzejní noci posílením městské dopravy. DPP zajistí přepravu návštěvníků muzeí, galerií a kulturních institucí, které se do Pražské muzejní noci zapojily. Tradičně vypravíme zvláštní autobusové linky a prodloužíme provoz metra,“ řekl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP s tím, že Dopravní podnik patří vedle Národního muzea a Asociace muzeí a galerií ĆR ke spolupořadatelům akce.

Pražská muzejní noc je tahákem pro návštěvníky nejenom z České republiky. V sobotu 9. června se otevře celkem 50 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 77 objektech. V rámci prohlídek desítek institucí je připraven doprovodný program včetně koncertů, přednášek, workshopů, divadelních představení a filmové projekce. To vše zdarma, vstup do NKP Vyšehrad bude zpoplatněn symbolickou korunou.

Zvláštní autobusové linky DPP Pražské muzejní noci

  • Linka č. 1 v trase Staroměstská – Vítkov – Staroměstská
  • Linka č. 2 v trase Staroměstská – Troja – Staroměstská
  • Linka č. 3 v trase Staroměstská – Muzeum – Vyšehrad – Staroměstská
  • Linka č. 4 v trase Staroměstská – Hradčanské náměstí – Staroměstská
  • Linka č. 5 v trase Staroměstská – Malostranské náměstí – Staroměstská
  • Linka č. 6 v trase Staroměstská – Letecké muzeum – Zámek Ctěnice (pouze vybrané spoje) – Staroměstská
  • Linka č. 7 v trase Staroměstská – Muzejní – Staroměstská
  • Linka č. 8 v trase Staroměstská – Dejvická – Obora Hvězda (pouze vybrané spoje) – Staroměstská
  • Linka č. 9 v trase Staroměstská – Výtoň – I. P. Pavlova – Florenc – Staroměstská
  • Linka č. 10 v trase Smíchovské nádraží – MeetFactory – Smíchovské nádraží

Všechny spoje na všech linkách budou zajištěny nízkopodlažními autobusy.
Zvláštní autobusové linky přepraví účastníky muzejní noci tradičně zdarma.
Na všech nočních tramvajových linkách bude posílena přepravní kapacita.
Provoz metra bude prodloužen přibližně o 1 hodinu a provoz parkovišť P+R bude prodloužen přibližně do 2:00 hodin.

První spoje odjíždějí ze zastávky Staroměstská v 18:30 hodin a ze zastávky Smíchovské nádraží v 18:50 hodin. Poslední spoje zvláštních linek odjíždějí ze Staroměstské v 1:00 hodinu s výjimkou posledního spoje linky č. 6, který odjíždí již v 0:40 hodin.
Linky č. 4, 7 a 9 budou v provozu v intervalu 5 minut, linky č. 1, 2, 3 a 5 v intervalu 7 až 8 minut, linky č. 6 a 8 v intervalu 10 minut, přičemž u linky č. 6 zajíždí do Ctěnic a u linky č. 8 k Oboře Hvězda pouze každý druhý spoj, tedy v intervalu 20 minut. Linka č. 10 bude jezdit v intervalu 15 minut.

Soutěž

Na jednu z deseti zvláštních linek bude vypraven autobus Karosa – Renault City Bus (evidenční č. 3203), který již před patnácti lety obsluhoval jednu z linek při prvním ročníku této oblíbené muzejní události. Pokud si v tomto autobuse označíte pamětní jízdenku a zašlete její fotografii na e-mail ZDE, a to do pondělí 11. června 2018 (do 12.00 hodin), budete zařazeni do slosování, ve kterém padesátka z vás vyhraje jízdu historickou soupravou metra.

Pamětní jízdenky si budete moci zdarma vyzvednout v pátek 8. června od 12. do 19. hodiny v informačním stanu Pražské muzejní noci před Historickou budovou Národního muzea či v den konání akce, v sobotu 9. června, od 10 do 24 hodin na témže místě a dále v druhém informačním stanu na nám. Jana Palacha. Pracovníci informačních stanů ochotně poradí s výběrem muzeí, doprovodného programu a dopravy k objektům. K dispozici budou také mapy dopravy s přehledem zapojených muzeí.

Podrobné informace naleznete na webové stránce ZDE.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…