DPP uloží první nové nosníky stropní konstrukce stanice metra Florenc C, metro o víkendu nepojede v úseku Hlavní nádraží – Vltavská

10.06.2022 8:24 | Tisková zpráva

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pokračuje v rekonstrukci stropní desky a vestibulu stanice metra Florenc C. O tomto víkendu DPP naistaluje a ukotví do stropu nad stanicí prvních devět nových předepjatých nosníků.

DPP uloží první nové nosníky stropní konstrukce stanice metra Florenc C, metro o víkendu nepojede v úseku Hlavní nádraží – Vltavská
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Z tohoto důvodu nebude v sobotu 11. června a v neděli 12. června 2022 v provozu metro na lince C v úseku Hlavní nádraží – Vltavská. DPP během výluky zavede náhradní tramvajovou dopravu XC Hlavní nádraží – Výstaviště a linku č. 36 Zvonařka – Sídliště Ďáblice.

DPP před třemi týdny uvolnil a odstranil prvních devět starých předepjatých nosníků z celkových 131, které společně s monolitickou betonovou deskou pod křižovatkou ulic Křižíkova a Ke Štvanici tvoří současný strop nad vestibulem stanice metra Florenc C. V odkryté části stanice společnosti, které na místě provádí stavební práce, zrealizovaly sanace betonových konstrukcí, odstranily původní ložiska, geodeticky vyměřily polohy pro nová ložiska a nosníky, a nová ložiska také osadily.

O tomto víkendu, po celou sobotu 11. června a neděli 12. června 2022, budou práce pokračovat instalací a ukotvováním prvních nových předepjatých nosníků. Celkem jich bude devět, každý z nich váží až 28 tun. Během manipulace s nimi bude proto kvůli bezpečnosti o tomto víkendu přerušen provoz metra na lince C v úseku Hlavní nádraží – Vltavská. Metro na lince C bude tuto sobotu 11. a neděli 12. června 2022 v provozu pouze v úsecích Háje – Hlavní nádraží a Vltavská – Letňany.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

Metro na lince B bude v provozu v celém úseku, na Florenci ale nebude možné přestupovat na linku C. Stanice Florenc B bude přístupná pouze prostřednictvím vstupu/výstupu E1 v Sokolovské ulici. Provoz metra na lince C bude opět obnoven od pondělí 13. června 2022 od ranního provozu. Vzhledem k uzavření celého podchodu a vestibulu stanice Florenc C bude přístup do této stanice až do října 2023 možný pouze prostřednictvím vstupu/výstupu E1 v Sokolovské ulici přes stanici Florenc B.

Ve vestibulu stanice Florenc C stavební společnosti v pondělí 6. června zahájily přípravné práce související s další fází výměny stropní desky a rekonstrukcí samotného vestibulu. Stavební společnosti zde odstraňují podhledy, realizují ochranu dlažby, zřizují provizorní ocelové konstrukce a zahájí bourací práce, aby uvolnění a odstranění dalších devíti předepjatých nosníků mohlo proběhnout v plánovaném termínu o víkendu 6. a 7. srpna 2022.

Dopravní opatření

Z důvodu rekonstrukce vestibulu stanice Florenc C bude od soboty 11. června 2022 od zahájení provozu do neděle 12. června 2022 do ukončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince C v úseku Hlavní nádraží – Vltavská.

Náhradní tramvajová doprava XC a linka č. 36
Po dobu víkendové výluky metra na lince C DPP zavede v denním provozu náhradní tramvajovou dopravu XC v trase Hlavní nádraží (v Opletalově ulici) – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Těšnov – Štvanice – Vltavská – Strossmayerovo náměstí – Veletržní palác – Výstaviště.
Kromě toho bude cestujícím k dispozici tramvajová linka č. 36 v trase Zvonařka – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Vltavská – Výstaviště – Nádraží Holešovice – Kobylisy – Ládví – Sídliště Ďáblice. Mezi zastávkami Kobylisy a Sídliště Ďáblice pojede každý druhý spoj linky č. 36, tj. interval v tomto úseku bude 15 minut.

Přestupní vazby
O tomto víkendu DPP doporučuje cestujícím v oblasti Florence využívat následující přestupy:

z linky B na C:

  • • Směr Háje: Na lince B dojet do stanice Můstek, přestoupit na linku A a ve stanici Muzeum přestoupit na linku C
  • Směr Letňany: Na lince B dojet do stanice Náměstí Republiky, přestoupit na náhradní tramvajovou dopravu XC nebo linku č. 36 a v zastávce Vltavská přestoupit na linku C, případně linkou č. 36 dojet do oblasti Holešovic, Kobylis, Ládví či Ďáblic.

z linky C na B:

  • Směr od Hájů: Na lince C dojet do stanice Muzeum, přestoupit na linku A a ve stanici Můstek pokračovat v cestě linkou B
  • Směr od Letňan: Na lince C dojet do stanice Vltavská, přestoupit na náhradní tramvajovou dopravu XC nebo linku č. 36 a v zastávce Masarykovo nádraží přestoupit na linku B (stanice Náměstí Republiky)

Schémata jsou k dispozici ZDE.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 143 autobusových linek, 1 trolejbusovou linku, dále 26 denních, 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2022 DPP vlastnil 1 203 autobusů,1 trolejbus, 802 tramvajových vozů a 146 vlakových souprav metra. Podnik měl k 1. 1. 2022 celkem 10 965 zaměstnanců v evidenčním stavu, z toho 4 282 řidičů MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…