Další českobudějovický den pro zdraví se zaměří na cukr

14.05.2015 11:29

V úterý 19. května se uskuteční v pořadí už čtvrtý výjimečný IGY den pro zdraví, v rámci nějž může veřejnost využívat bezplatné konzultace lékařů či výživových poradců. Tentokrát se zaměří na měření cukru v krvi a hodnotu správné tělesné kompozice.

Další českobudějovický den pro zdraví se zaměří na cukr
Foto: Martin Kovář
Popisek: Kapačka s krví

Návštěvníkům českobudějovického IGY Centra bude dne 19. května k dispozici od 7 do 10 hodin zdravotník, který jim zdarma změří hladinu cukru v krvi. Zájemci o vyšetření musejí přijít nalačno. V době od 10 do 18 hodin pak pozvaný certifikovaný odborník zanalyzuje zájemcům tělesnou kompozici, konkrétně procentuální podíl celkového tuku v těle, vody v těle, tzv. Body Mass Index, bazální metabolizmus (základní látkovou přeměnu v našem těle) a viscerální tuk (tuk v dutině břišní, který může ohrozit zdraví člověka).

Lidé zároveň získají doporučení, co s naměřenými hodnotami dělat. Pro zkrácení čekací doby na výsledky zájemci o měření získají pořadová čísla, aby si během volného času mohli cokoliv zařídit.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…