Další skupina policistů odjela do Slovinska kvůli ochraně hranic

12.03.2016 20:20

Již čtvrtá dvacítka policistů vyrazila v pátek dopoledne do Slovinska chránit schengenskou hranici. Po dobu sedmi týdnů budou nasazeni v okolí města Obrežje na slovinských hranicích s Chorvatskem. Z důvodu výrazného omezení přílivu nelegálních migrantů budou policisté plnit odlišné úkoly, než jejich předchůdci. Převážně budou zajišťovat ochranu zelené hranice.

Další skupina policistů odjela do Slovinska kvůli ochraně hranic
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Slavnostního odjezdu z Policejní akademie ČR v Praze se zúčastnil plk. Martin Hrinko, ředitel pořádkové policie a jeho excelence Leon Marc, velvyslanec Slovinska v České republice.

Oba hosté se kromě dopoledního slavnostního odjezdu zúčastnili i odpoledního setkání s policisty, kteří se vrátili po šesti týdnech služby ze Slovinska. „Jsem velmi hrdý, že jste se dobrovolně vydali na tuto misi a aktivně se tak zapojili do pomoci při řešení migrační krize,“ uvedl při setkání plk. Martin Hrinko.. Nasazení českých policistů ocenil i J. E. Leon Marc, velvyslanec Slovinska v České republice.

K ochraně schengenského prostoru ve Slovinsku a Makedonii je nyní vysláno 47 policistů a dva služební psi. V současné době se k vyslání do Makedonie připravuje dalších 27 policistů, kteří v polovině března nahradí stávající policisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …