Další střední škola v Moravskoslezském kraji otevřela sportovní areál

01.12.2015 21:39

Moderní sportoviště mají od tohoto týdne k dispozici žáci Gymnázia Frýdlantu nad Ostravicí.

Další střední škola v Moravskoslezském kraji otevřela sportovní areál
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Další střední škola v Moravskoslezském kraji otevřela sportovní areál

Dosud museli za svými sportovními aktivitami přecházet do tělocvičny přilehlé Základní školy T. G. Masaryka a prostor sportovního Relax centra Kotelna. Nyní mají sportovní areál pohodlně propojený chodbou přímo s budovou gymnázia. Žáci školy dnes (30. 11.) novou tělocvičnu „pokřtili“ ukázkou kruhového tréninku.

„Zbrusu nový multifunkční areál za téměř 55 milionů korun bude sloužit nejen žákům gymnázia, ale v odpoledních hodinách a o víkendech také veřejnosti. Jsem rád, že se Moravskoslezskému kraji podařilo na jeho realizaci získat přes čtyřicet milionů korun z evropských peněz. Zbývající částku dofinancoval kraj ze svého rozpočtu,“ sdělil Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Sportovní hala disponuje hřišti pro basketbal, volejbal, nohejbal, florbal, házenou, sálový fotbal, badminton, gymnastiku a halovou atletiku, i moderním sociálním zázemím.

„Hala je atraktivním místem pro sportovní vyžití žáků gymnázia, zároveň nabízí také volnočasové zázemí špičkové kvality veřejnosti. Prostory s kvalitním zázemím mohou přitáhnout ke sportu mladé lidi, kteří mohou v tělocvičně smysluplně trávit svůj volný čas,“ říká Věra Palková, náměstkyně hejtmana MSK.

„I přes složitou situaci s původním zhotovitelem, který nebyl schopný plnit své smluvní závazky, se nám podařilo s novým dodavatelem tuto architektonicky zajímavou a místy technologicky náročnou stavbu dokončit v požadované kvalitě,“ dodal Ivan Strachoň, náměstek hejtmana MSK.

Novou budovu tělocvičny, na kterou se Moravskoslezskému kraji podařilo získat evropské finance, využívají od začátku letošního listopadu také žáci Gymnázia Karviná. Stavba, kterou kraj spolufinancoval jedenácti miliony korun, si vyžádala zhruba čtyřicet milionů korun.

„Do konce letošního roku bude otevřeno ještě sportoviště u Slezského gymnázia v Opavě. Stavba za zhruba 63 milionů korun bude opět sloužit nejen žákům školy, ale i veřejnosti. Peníze kraj získal z evropských zdrojů, 21 milionů korun doinvestuje ze svého rozpočtu,“ doplnil náměstek Ivan Strachoň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…