Dětské sbory z ČR a RF vystoupily v Praze na oslavu Dne vítězství

15.05.2019 12:39

Dne 8. května 2019, kdy si připomínáme konec druhé světové války v Evropě, proběhl v centru Prahy společný koncert českého a ruského dětského sboru s názvem Ať je mír, ať je všude. Písně spojily obyvatele Prahy různých národností, aby uctili památku padlých při osvobozování naší země.

Dětské sbory z ČR a RF vystoupily v Praze na oslavu Dne vítězství
Foto: OSEMS
Popisek: Dětské sbory z ČR a RF vystoupily v Praze na oslavu Dne vítězství

Hlavními hvězdami koncertu, který proběhl na Ovocném trhu v Praze, byly dětský pěvecký sbor Ko-Ko z Ostravy a Starší sbor dívek Sluneční vítr z ruského Uljanovska.

Koncert byl zahájen zdravicí prezidenta Miloše Zemana, který této tradiční akci udělil záštitu již popáté. V ní Miloš Zeman vyjádřil přesvědčení, že 8. květen je dobře si připomínat slavnostně a pospolu. Poděkoval účastníkům a organizátorům, že k této atmosféře přispívají a popřál všem krásný sváteční den a příjemný hudební zážitek.

Koncert byl zakončen společnou písní Ať je mír, ať je všude. Tuto píseň znalo po válce snad každé dítě a její popularitu potvrdilo i publikum, které se přidávalo ke společnému zpěvu obou sborů v ruštině i v češtině.

O den později, 9. května, se děti zúčastnily slavnostního ceremoniálu položení květin k památníkům rudoarmějců a československých hrdinů, kteří padli při osvobozování Československa od fašistů. Uljanovský sbor se zúčastnil slavnostní oslavy Dne vítězství, která se konala za přítomnosti prezidenta Miloše Zemana a velvyslance Ruské federace v Praze pana Alexandra Zmejevského v prostorách ruského velvyslanectví.

Děti z obou sborů čekal v průběhu pobytu v Praze také další program - vyrazily na prohlídku města, projely se na parníku po Vltavě a navštívily pražskou zoologickou zahradu.

Koncert dětských sborů proběhl pod patronátem prezidenta Miloše Zemana, ruského velvyslance v Česku Alexandra Zmejevského, hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka a starosty města Ostrava-Jih Martina Bednáře. Hlavním partnerem koncertu bylo Oddělení vnějších vztahů moskevské vlády.

Sponzory akce byly: Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom, Cerva Group,  Bioster, Vítkovice Steel, Kompot, Medovnik, Freja, Fromin, Středočeská ovocnářská unie, SVNR.CZ, Sady Tuchoraz.

Hlavním organizátorem byla občanská společnost Za evropskou multikulturní společnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…