Dětský klub GRADA: Charita má být samozřejmou součástí života

18.05.2014 18:58

GRADA Dětský knižní klub podporuje Nadaci Zdeňky Žádníkové

Dětský klub GRADA: Charita má být samozřejmou součástí života
Foto: Grada Publishing
Popisek: Grada Publishing

Zdeňka Žádníková: „Náš nadační fond vznikl v roce 2007 a mění kompletní vizuální podobu vybraných dětských ambulancí, JIPEK a dětských domovů tak, aby na malé pacienty nepůsobily tyto prostory stresujícím dojmem. Jsem ráda, že výtvarný styl autora Libora Škrlíka, se kterým dlouhodobě spolupracujeme, je originální, dynamický a zábavný, a co je důležité, Libor se neopakuje.

V listopadu 2013 jsme například předali celý velký projekt dětské pohotovosti včetně nového orientačního systému a novorozeneckou JIRP ve FN Motol. V současné době začínáme připravovat úplně novou vizuální podobu dětské ambulance ve Strakonicích. Premiérově jsme rozjeli projekt pro „dospělá” oddělení s názvem „Přísloví pro potěšení”. Velkoplošné barevné obrazy mění chodby a čekárny na geriatrii v Pardubicích a od července i na gynekologicko-porodnickém oddělení Fakultní nemocnice v Motole, či v domově pro seniory v Přelouči nebo na základních školách.

Náš nadační fond je možná jiný i tím, že nemá zaměstnance, má minimální náklady, nevyplácím odměny apod. Charita nemá být byznys.“

Dětský klub GRADA s Nadací Zdeňky Žádníkové spolupracoval již v minulosti. V nakladatelství vyšly 4 tituly s komixovými příběhy Libora Škrlíka a nyní se rozhodl podpořit její záslužnou činnost.

Našim drobným přispěním budou knihy pro malé čtenáře sužované nemocemi a upoutané na nemocniční lůžka. U příležitosti Veletrhu Svět knihy 2014 budou paní Z. Žádníkové předán poukaz  v hodnotě 20 000 Kč na odběr publikací pro děti.

Představení nadace a slavnostní předání daru proběhne v sobotu 17. května ve 12 hodin

na stánku L203 GRADA - Dětský knižní klub v levém křídle Veletržního paláce na Výstavišti Praha - Holešovice.

O nakladatelství Grada Publishing:

Dětský knižní klub GRADA existuje pátým rokem jako další komodita předního českého nakladatelství Grada Publishing. V průběhu své činnosti bylo vydáno téměř 300 titulů pro děti od předškolního věku až po teenagery. Posláním Dětského knižního klubu je cíleně podporovat čtenářskou gramotnost a všeobecnou vzdělanost našich potomků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…