Deutsche Telecom kupuje zbývající akcie T-Mobile Czech Republic

23.02.2014 16:45

Deutsche Telekom oznámil odkoupení zbývajících 39, 23 % akcií T-Mobile Czech Republic (T-Mobile CZ) za cenu 0,8 miliardy EUR. Vlastníkem tohoto podílu je konsorcium investorů.

Deutsche Telecom kupuje zbývající akcie T-Mobile Czech Republic
Foto: T-Mobile
Popisek: T-Mobile

„Akvizice zbývajících akcií je přirozeným krokem k optimalizaci našeho portfolia a podporuje naši transformaci do podoby integrovaného pan-evropského operátora,“ komentuje Claudia Nemat, členka představenstva pro Evropu a Technologie Deutsche Telekom. „Česká republika je pro Deutsche Telekom důležitým trhem kvůli své velikosti a struktuře. Pokračující integrací s T-Systems Czech Republic a plánovanou kombinací s českými provozy skupiny GTS se T-Mobile Czech Republic vydal po jasné strategické cestě, na jejímž konci bude významné posílení nabídky v oblasti fixních sítí a následně i pozice v segmentu B2B.”

Akvizice zbývajících akcií umožňuje zjednodušení kapitálové a správní struktury T-Mobile CZ. Transakce navíc poskytuje finanční výhody, jako jsou úspory ročních výplat dividend minoritním akcionářům a zvýšení čistého zisku. T-Mobile CZ je již plně konsolidován do struktury Deutsche Telekom, transakce tedy nebude mít žádný dopad na příjmy a EBITDA skupiny.

Transakce nepodléhá schválení regulačními orgány.

Poradci Deutsche Telekomu byly společnosti Credit Suisse Securities (Europe) Limited and Clifford Chance.

O skupině Deutsche Telekom

Deutsche Telekom je přední světovou společností zaměřenou na integrované telekomunikační služby. K 30. září 2013 DT obsluhoval 140 milionů zákazníků a registroval 31 milionů pevných a 17 milionů vysokorychlostních linek. Skupina nabízí služby pevných sítí, mobilních komunikací, internetu a IPTV pro sektor domácností, a ICT řešení pro firemní zákazníky. Deutsche Telekom působí v cca 50 zemích a po celém světě má přes 230,000 zaměstnanců.  V roce 2012 skupina dosáhla tržeb ve výši 58.2 miliard eur, přičemž více než polovina tohoto objemu byla vytvořena mimo Německo (údaj k 31.12. 2012).

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996, od roku 2002 je součástí mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. K 30. září 2013 společnost obsluhovala více než 5,7 milionu mobilních zákazníků a zůstává tak jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem: vedle mobilních a fixních telekomunikačních služeb nabízí i široké portfolio IT služeb a řešení systémové integrace pod značkou T-Systems pro firemní zákazníky a veřejnou správu.

T-Mobile se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu svých služeb. Nezávislé testy opakovaně potvrzují, že T-Mobile je leaderem v kvalitě jak v oblasti 2G a 3G (UMTS FDD) dat, tak i v případě hlasových služeb v síti GSM. Společnost získala také řadu odborných ocenění za inovativní ICT řešení - například v anketě IT projekt roku.

Od svého založení společnost klade důraz také na zodpovědný přístup k podnikání a společnosti. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění Zaměstnavatel roku i desetiletí, Firma roku: Rovné příležitosti či ceny Via Bona za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví. V roce 2012 časopis World Finance vyhlásil T-Mobile Czech Republic Nejlepším mobilním operátorem ve východní Evropě.

T-Mobile je hrdým organizátorem projektu Rozjezdy, celorepublikového programu podpory začínajících podnikatelů. Aktivity určené primárně neziskovým organizacím zastřešuje Fond T-Mobile. Více informací najdete na www.rozjezdyroku.cz a www.prosvetkolemnas.cz.

Další informace o společnosti: www.t-press.cz nebo www.t-mobile.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…