Diag Human SE: Výroky ministerstva zdravotnictví vnímáme s pobavením

30.07.2012 9:50

Reakce na výroky zástupců Ministerstva zdravotnictví ČR.

Diag Human SE: Výroky ministerstva zdravotnictví vnímáme s pobavením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Společnost Diag Human vnímá již tradičně nepřesné výroky zástupců Ministerstva zdravotnictví o vývoji exekučních sporů v zatím šesti zahraničních jurisdikcích s pobavením. Ministerstvo již řadu měsíců opomíná informovat vládu i veřejnost o všem, co se nehodí – například o tom, že švýcarské a lucemburské banky zmrazily již více než dvacet miliard korun zahraničních vkladů České republiky, případně vkladů, na které český stát vznáší nárok. Nebo o tom, že právníci, najatí Českou republikou, v několika zemích opakovaně musejí žádat o odložení termínů soudních jednání, protože nejsou schopni doložit nezávislým soudům svá tvrzení důkazy. Stejně tak zapomnělo informovat vládu i veřejnost o nedávném výroku rakouského Nejvyššího soudu, který, stejně jako apelační soud lucemburský,  s definitivní platností dal zahraničním soudům pravomoc rozhodnout o vykonatelnosti Konečného rozhodčího nálezu ze srpna 2008 a vyřadil tak už navždy podjaté české státní „rozhodce“ ze hry. Stejně tak rozhodl o tom, že odvezení uměleckých děl z Rakouska do České republiky bylo protiprávní.

Všechny kroky Mezinárodního právního týmu Diag Human jsou proto nyní ve všech jurisdikcích, včetně Švýcarska a USA, vedeny snahou urychlit řízení. Právě a jedině s ohledem na mnohem rychlejší průběh řízení v evropských jurisdikcích byla stažena takzvaná žaloba o vykonatelnost rozhodčího nálezu v USA. Jakýkoliv výrok evropského soudu o vykonatelnosti je totiž podle mezinárodních smluv i amerického zákona Recognition of Foreign Money Judgments Act okamžitě a automaticky vykonatelný i v samotných Spojených státech.

 Diag Human  SE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Policista roku 2023

11:44 Policie ČR: Policista roku 2023

V průběhu dnešního večera proběhl na Pražském hradě již 24. ročník prestižní ankety POLICISTA ROKU. …