Díky ÚZSVM je opravována zanedbaná administrativní budova v centru Náchoda

11.08.2018 17:15

Administrativní budovu v Krámské ulici v Náchodě, kterou Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových převzal v únoru 2017 od Zdravotního ústavu Ústí nad Labem ve značně zanedbaném technickém stavu, dostává postupně dílčími opravami podstatně vlídnější vzhled.

Díky ÚZSVM je opravována zanedbaná administrativní budova v centru Náchoda
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Náročnější a odborné práce na budově jsou prováděny vybranou stavební firmou, zedníkům však aktivně pomáhají i samotní zaměstnanci náchodského pracoviště ÚZSVM. Protože objekt nebyl v minulosti zřejmě nijak systematicky opravován a údržba či dílčí úpravy probíhaly spíše nárazově, pozůstatky nahodilých či nedodělaných prací se objevují ještě nyní.

Hned první den, kdy stavební forma začala s opravou fasády, narazili zedníci v podezdívce pod pojistkovou skříní na plechový kryt staré elektrické rozvodné skříně. Protože zachování nevzhledných dvířek by na vzhledu opravovaného průčelí nepřidalo, pracovníci hospodářské správy ÚZSVM s odpovídající elektrotechnickou kvalifikací zrezivělý kryt demontovali, aby zjistili, zda za ním ještě není nějaké funkční zařízení. Ukázalo se, že i v tomto případě jde o relikt minulosti, kdy po zrušení rozvodné skříně nefunkční kryt nebyl nedemontován. Nefunkčnost bývalé elektroskříně byla ještě přezkoušena, ale žádné napojení na živou přípojku už nebylo objeveno. Zedníci proto mohli vzniklý otvor zazdít a pokračovat v renovaci fasády.

Po vyřešení problému provedli pracovníci úřadu ještě rutinní prohlídku stavu budovy. Díky tomu byla za hlavním vchodem objevena další závada u poklopu vodoměrné šachty. Jedna z postranních přírub šachty byla poškozená, takže hrozilo propadnutí poklopu. Provozní zaměstnanec úřadu však dokázal provést nutnou opravu příruby, takže i tato závada byla obratem odstraněna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…