Díky benefičnímu večeru dostanou šanci další děti z dětských domovů

29.05.2015 16:11

Obecně prospěšná společnost DEJME DĚTEM ŠANCI, která pomáhá dětem z dětských domovů, zejména při jejich vstupu do samostatného života, uspořádala ve čtvrtek 28. května v pražském Divadle Palace benefiční večer. Cílem bylo představit problematiku integrace těchto dětí do společnosti a poděkovat partnerům. Organizaci DEJME DĚTEM ŠANCI pravidelně pomáhá i Nadace ČEZ, která v posledních dvou letech podpořila její činnost celkovou částkou 376 tisíc korun.

Díky benefičnímu večeru dostanou šanci další děti z dětských domovů
Foto: cez.cz
Popisek: Benefiční večer obecně prospěšné společnosti DEJME DĚTEM ŠANCI, kterou podporuje Nadace ČEZ.

Benefiční akcí provedla moderátorka Adéla Gondíková, své umělecké vystoupení v rámci večera předvedli sourozenci Bartošovi z Divadla J. K. Tyla v Plzni i samy podpořené děti z dětských domovů. Organizátoři pojali celý večer jako slavnostní poděkování partnerům, kteří je v jejich aktivitách pravidelně podporují. „Za čtyři roky naší činnosti jsme pomohli již více než dvěma a půl tisíci konkrétních dětí z dětských domovů po celé republice, a to částkou téměř 9,5 milionu korun. Pomáháme jim zejména v posledních letech jejich pobytu v domově, při jeho opouštění a v začátcích samostatného života, jelikož toto období bývá pro většinu z nich kritické,“ sdělila Michaela Chovancová, ředitelka DEJME DĚTEM ŠANCI, o.p.s.

Kromě benefičního večera v Divadle Palace pořádá  DEJME DĚTEM ŠANCI i další společenské a sportovní akce za účelem podpory a medializace problematiky dětí vyrůstajících v dětských domovech. „Lidé v České republice mají zájem o podporu konkrétních dětí, jejich studií a činností, musí se však o této možnosti nejdříve dozvědět,“ dodala Michaela Chovancová. Organizaci DEJME DĚTEM ŠANCI pravidelně pomáhá Nadace ČEZ, která v letošním roce podpořila její projekt „Běháme pro děti“, v tom minulém zase dva konkrétní mladé lidi z dětských domovů, Luboše Daniše a Hanu Vizinovou, v jejich studiu na vysněných středních školách.

Nadace ČEZ pomáhá organizaci DEJME DĚTEM ŠANCI prostřednictvím svého grantového programu Podpora regionů, který je zaměřen na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Velice si vážíme činnosti této organizace, která se snaží mladým lidem usnadňovat cestu z dětských domovů do života, ve kterém studují či pracují již na vlastní pěst. Jde o problematické období, které mnoho dětí bez vnější podpory nezvládne. Jsme rádi, že se na této pomoci můžeme alespoň částečně podílet,“ řekla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…