Díky studentům budou mít pacienti teplického interního oddělení komfortnější pobyt na lůžku

27.10.2016 11:49

Podpořit teplickou nemocnici se po čtvrté rozhodli studenti a pedagogové Biskupského gymnázia, Základní školy a Mateřské školy Bohosudov ve spolupráci s dobrovolníky Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Teplice, o. z. V sobotu 24. září 2016 uspořádali již čtvrtý ročník „Charitativního běhu Krupkou aneb Pomáháme teplické nemocnici“. Letos se povedlo organizátorům na startovném a dobrovolných příspěvcích vybrat částku 27 120 Kč.

Díky studentům budou mít pacienti teplického interního oddělení komfortnější pobyt na lůžku
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Teplice, Krajská zdravotní.

Podpořit „Charitativní běh Krupkou aneb Pomáháme teplické nemocnici“ přišli za teplickou nemocnici ředitel zdravotní péče MUDr. Tomáš Hrubý a hlavní sestra Mgr. Kateřina Vágnerová. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se charitativního běhu zúčastnili a celou akci podpořili. Jako ředitel zdravotní péče jsem rád, že jde již o tradiční akci, ze které pomoc putuje právě k nám. Velice si podpory vážíme,“ uvedl MUDr. Tomáš Hrubý.

Výtěžek z letošního ročníku poputuje na I. Interní oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Nemocnice Teplice o. z. „Za získané peníze nakoupíme antidekubitní matrace do postelí. Jedná se o speciální matraci pro dlouhodobě ležící a obézní pacienty, kterých v poslední době bohužel na našem oddělení přibývá. Nejenže jim dopřejeme větší pohodlí na nemocničním lůžku, ale také antidekubitní matrace usnadní zdravotním sestrám péči o tyto nemocné,“ řekl primář I. Interního oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Nemocnice Teplice o. z., MUDr. Mgr. Václav Mála.

V rámci „Charitativního běhu Krupkou aneb Pomáháme teplické nemocnici“ proběhl také doprovodný program, který zajistili rovněž studenti a učitelé Biskupského gymnázia, Základní školy a Mateřské školy v Bohosudově, pracovníci Městské policie v Krupce, mládež Českého červeného kříže a také dobrovolníci teplické nemocnice s ukázkami činností, kterým se u pacientů věnují.

Fotografie ze slavnostního předání šeku najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…