Diváci se zajímají o kulturu stále více. Kanálu ČT art loni vzrostla i spokojenost

20.02.2016 12:46

Během loňského roku nabídl kulturní program České televize 1257 premiérových pořadů, z toho tři čtvrtiny tvořila původní česká tvorba. Programovou nabídku diváci ocenili jak vyšším hodnocením spokojenosti, tak mírou sledovanosti.

Diváci se zajímají o kulturu stále více. Kanálu ČT art loni vzrostla i spokojenost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„ČT art má ze všech programů České televize nejvyšší podíl vysokoškolsky vzdělaných diváků. Kvalitativní parametry, jakými jsou zaujetí či originalita pořadů a rovněž spokojenost s programovou nabídkou, jsou tak pro nás zásadním měřítkem úspěchu. Vysoké hodnoty, kterých Art dosáhl, dokazují, že u náročného kulturního diváka program v loňském roce obstál,“ konstatuje výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Hodnotou spokojenosti 8,5 ČT art výrazně převyšuje průměr celého českého televizního trhu, který dosahuje výše 8,1. Nad tuto hranici se v loňském roce dostaly všechny kanály České televize, nejvýrazněji však právě kulturní program. Vysokých čísel dosahovaly pořady ČT art také z hlediska originality (72 %) a zaujetí (76 %), v tomto parametru dosahuje Art o dvanáct procentních bodů více, než je průměr televizního trhu.

ČT art odvysílal během loňského roku 1257 premiér, z toho 929 pořadů nabídlo původní českou či československou tvorbu. Programovým typům dominovaly formáty s dokumentární tématikou a hudební pořady. Těch odvysílal Art takřka devět set, nejspokojenější pak byli diváci s koncertem Andrea Bocceliho k zahájení výstavy Expo 2015. Z cyklických pořadů pak s patnáctidílným dokumentem Československý filmový zázrak nebo sedmidílným italským seriálem Verdi. Tradičně vysokých hodnot spokojenosti dosahuje rovněž cyklus Marka Ebena Na plovárně.

ČT art osloví denně v průměru 184 tisíc diváků v cílové skupině 15+. Nejvyšších hodnot dosáhla stanice ČT art na Silvestra, kdy si ji zapnulo takřka půl milionu lidí. Z hlediska srovnání s ostatními evropskými veřejnoprávními kanály s uměleckým zaměřením má ČT art srovnatelný podíl na publiku například s britským BBC 4 nebo s německo-francouzským ARTE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…