Dohoda o spolupráci ČVUT a Eaton European Innovation Center vstoupila v platnost

15.07.2016 12:15

Ve středu, 13. července 2016, byla podepsána dohoda o spolupráci mezi Českým institutem informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) Českého vysokého učení technického v Praze a společností Eaton European Innovation Center (EEIC). Dohoda je zaměřená na výzkum a rozvoj spolupráce na projektu Průmysl 4.0 včetně průmyslové mechanizace, kybernetiky, internetu věcí a mikrogridů.

Dohoda o spolupráci ČVUT a Eaton European Innovation Center vstoupila v platnost
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Na základě dohody bude otevřena první společná laboratoř CIIRC a společnosti Eaton v nových univerzitních prostorách v Praze-Dejvicích, s cílem prezentovat společný výzkum na systémové úrovni.

“Tato dohoda je důležitým milníkem v naší spolupráci, která trvá od prvního dne existence EEIC v Roztokách. Velice si vážíme našeho partnerství se společností Eaton, která již přináší zajímavé výsledky na poli kontroly strojů a v přidružených systémech. Dohoda znamená přirozené rozšíření společného úsilí na novou, vyšší úroveň,” řekl prof. Petr Konvalinka, rektor ČVUT v Praze.

Ram Ramakrishnan, Executive VP a CTO, Eaton dodal: “Dohoda zajistí univerzitním studentům a zaměstnancům lepší přístup k nejnovějším technologiím, jako je Průmysl 4.0. Navíc dojde k vybudování silných vztahů mezi oběma institucemi, které budou benefitovat z výsledků výzkumu tak, abychom zajistili efektivnějsí a udržitelnější budoucnost pro naše zákazníky.”

Současné nejmodernější zařízení společnosti Eaton - Eaton European Innovation Center (EEIC) ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách je globálním inovačním centrem pro Evropu, Střední východ a Afriku a jedním z pěti celosvětových inovačních center, která lze najít také ve Spojených státech amerických, Indii a Číně.

Eaton European Innovation Center je společnost zajišťující nezkreslené výsledky výzkumu, který se zabývá vývojem zdrojů energie pro příští generace, ať již jde o elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii tak, aby pracovala s vyšší účinností, efektivitou, bezpečností a udržitelností. Eaton’s European Innovation Center má v současné době 82 zaměstnanců a společnost plánuje v dalších letech rozšířit počet pracovníků až na 300.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 119 studijních programů a v rámci nich 442 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2015 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 451 – 460. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“.

Eaton je energetická společnost s obratem 20,9 miliard amerických dolarů v roce 2015. Eaton poskytuje energetická řešení, která pomáhají zákazníkům efektivně zajišťovat elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii s vyšší účinností, bezpečností a udržitelností. Eaton má asi 97 000 zaměstnanců a své produkty prodává zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací naleznete (ZDE).

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…