Dojemný 25. koncert „Noc s hvězdami“ se slzami v očích podpořili Basiková, France nebo Smutná

10.08.2023 14:05 | Komerční článek

O víkendu se v obci Zahrádky konal již 25. ročník benefičního koncertu „Noc s hvězdami“ ,který od prvopočátku připravuje zpěvák, herec a producent Martin France. Ten připomněl, že akce měla původně premiéru na hradě Houska, ale po 16 letech se koncert přestěhoval právě na vyhořelý zámek Zahrádky.

Dojemný 25. koncert „Noc s hvězdami“ se slzami v očích podpořili Basiková, France nebo Smutná
Foto: Martin France
Popisek: Bára Basiková

S novým starostou obce Zahrádky Martinem Macho začali společně akci připravovat přibližně před tři čtvrtě rokem a obec pomohla, jak mohla. A tak se i za deštivého počasí koncert konal, protože byly pro diváky připraveny velkokapacitní stany.

Již odpoledne začaly deštěm zmáčené zvukové zkoušky všech dorazivších interpretů a už začali docházet první diváci a show mohla začít. S diváky se 15 minutami před zahájením koncertu přivítal imitátor a bavič Zdenek Barnett a po něm už začala vystupovat plejáda interpretů. Americkým country se představili FiddleFarm v čele s kapelníkem Radkem Špindlerem a hned jako druhá zahájila pěvecká hvězda Bára Basiková, která to oproti loňskému roku letos stihla a zazpívala hned 4 písně. Poté nastoupil novodobý písničkář Ivan Čmok, blonďatá zpěvačka Jarmila Zedníková, kterou doprovodily její dvě malé dcery, které si pak zazpívali duet společně s Martinem France. Pobavit diváky přijel i zpívající herec Petr Batěk se svou neodmyslitelnou kytarou a přímo na místě konání se domluvili s herečkou Vandou Károlyi, že ji kytarově doprovodí. Pak už si Vanda zazpívala s radostí nádhernou a tklivou cikánskou baladu. Herečku vystřídal již ostřílený muzikálový zpěvák Jan Kříž, který se musel po skončení koncertu odebrat ihned za rodinou. Akci přijela podpořit i zpěvačka Šárka Vaňková, která si střihla i hit od Evy Pilarové. A pro diváky bylo připraveno i překvapení v podobě vystoupení hadího muže Ludvíka Janíčka, který se představil například protažením se tenisovou raketou.

Slávek Boura a Martin France

A poté už přišlo to, kvůli čemu se všichni interpreti na tomto benefičním koncertu potkali. Došlo na předávání finančních šeků pro invalidního vozíčkáře Ivana Drlíka a překvapen nebyl jen samotný Ivan Drlík a diváci, ale i samotný pořadatel akce Martin France. Jako první předal šek  v hodnotě 7.000,- Kč majitel obchodního domu Andy v České Lípě Vladimír Vladimirov, skupina FidlleFarm věnovali gelové katetry v hodnotě 7.500,- Kč, českolipská Liběna Bílková a její tým MM Reality, kteří věnovali 25.000,- Kč a nečekaně a překvapivě se šekem na 10.000,- Kč dorazila i ředitelka Nadačního fondu Sudička Hana Ulmanová. Předávání darů završil Martin France se šekem ze vstupného a dobrovolného příspěvku s částkou  přes 18.000,- Kč, čímž se po sečtení všeho vybralo něco kolem 80.000,- Kč. Pak už si své vystoupení odbyl již několikrát zmiňovaný producent koncertu a rocková česká legenda Marcela Březinová, po jejímž vystoupení se všichni účinkující rozloučili s diváky symbolicky písničkou „Jsme parta správná“.

Z celé akce je evidentně vidět, že když se lidé chtějí semknout a pomoci potřebným, tak to dokáží, i když celou akci doprovázel déšť a dojemné slzy diváků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…