Dopravní podnik ČB: Nová mobilní aplikace pro snadný nákup jízdenek MHD

08.09.2014 15:48

Cestující v českobudějovické MHD budou mít nově k dispozici snadnou možnost nákupu jízdenek pomocí mobilního telefonu. Od 1. října totiž Dopravní podnik města České Budějovice spouští mobilní aplikaci sejf.

Dopravní podnik ČB: Nová mobilní aplikace pro snadný nákup jízdenek MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otevírání dveří v tramvaji

Jedná se o aplikaci pro chytré mobilní telefony, která funguje jako elektronická peněženka. Bude umožňovat nákup veškerých jednotlivých jízdenek s platností od 20 minut až po 168 hodin (7-denní jízdenka), a to za stejnou cenu, jaká je u papírových jízdenek.

"Kompletní sortiment jízdenek za běžnou cenu je hlavní výhodou aplikace oproti SMS jízdenkám, které jsme díky poplatkům operátorů nuceni poskytovat za vyšší cenu. Navíc se cestující nemusí starat, zda má u sebe drobné a hledat automat," popisuje místopředseda představenstva DPMČB Slavoj Dolejš nový systém. Kromě pohodlí a bezpečí je jeho dalším přínosem například dostupná možnost nákupu jízdenek zahraničními turisty, kteří si nemohli kupovat SMS jízdenky nebo nemají drobné mince
v české měně.

Aplikace sejf má jednoduché a intuitivní ovládání bez nutnosti vypisování složitých kódů. Platba za jízdenky probíhá z tzv. elektronické peněženky. Vložení peněz je možné převodem z účtu, platební kartou nebo hotovostním vkladem v bance. Sejf je k dispozici pro mobilní zařízení s operačními systémy iOS nebo Android.

Před zahájením provozu aplikace budou veškeré informace potřebné pro její instalaci a provoz k dispozici na webových stránkách www.dpmcb.cz a ve všech předprodejních kancelářích DPMČB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…