Dopravní podnik zve na tradiční jízdy Mikulášským autobusem

01.12.2015 21:11

Jako každoročně, i letos se budou moci děti i dospělí vydat na jízdu městem ve speciálně vyzdobeném autobusu, jehož posádku bude tvořit Mikuláš, čert i anděl. Tato oblíbená akce se uskuteční v sobotu 5. prosince 2015 od 14 hodin.

Dopravní podnik zve na tradiční jízdy Mikulášským autobusem
Foto: DPMČB
Popisek: Dopravní podnik zve na tradiční jízdy Mikulášským autobusem

Na sobotu 5. 12. 2015 připravil Dopravní podnik města České Budějovice pro děti i dospělé tradiční „Mikulášské jízdy autobusem“, které se dlouhodobě těší velkému zájmu veřejnosti a staly se již nedomyslitelnou součástí českobudějovického adventu. Speciálně vyzdobený autobus bude tentokrát řídit nesmlouvavý čert. Na hodné cestující bude čekat Mikuláš s andělem a sladká odměna.

Jednotlivé jízdy začínají ve 14:00, 15:00, 16:00 a 17:00 hodin z výstupní zastávky "Nádraží" u Mercury centra v Žižkově ulici. Od nádraží bude Mikulášská posádka se svým autobusem pokračovat přes zastávky Senovážné náměstí-pošta - Poliklinika Sever - Mariánské náměstí - Družba-IGY - Strakonická-Möbelix - Voříškův Dvůr - Vltava-střed - U Výměníku - U Parku - Výstaviště - U Zelené ratolesti - Poliklinika Sever - Senovážné náměstí-pošta - Nádraží. Pro všechny je jízda zdarma.

Tradice městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích sahá až do roku 1909, kdy ve městě začaly jezdit první dopravní prostředky pro hromadnou přepravu cestujících. Současný poskytovatel služeb městské hromadné dopravy, Dopravní podnik města České Budějovice, a.s., zajišťuje přepravu cestujících na celém území města a v 18 příměstských obcích v jeho blízkém okolí. Společnost vznikla 1. září 1997 z tehdejšího Dopravního podniku města Českých Budějovic, s.p. Jediným akcionářem je Statutární město České Budějovice. Ucelený systém městské hromadné dopravy je v současnosti tvořen autobusovou a trolejbusovou trakcí. Dopravní podnik města České Budějovice disponuje moderním vozovým parkem, který čítá na 83 autobusů a 58 trolejbusů. Tato vozidla zajišťují provoz na 14 autobusových a 8 trolejbusových linkách. Ročně najedou 5,7 mil. kilometrů a přepraví 39 mil. cestujících. Provoz společnosti zajišťuje 398 zaměstnanců. Základní kapitál společnosti je 485,5 mil. Kč, celkové roční výnosy včetně úhrady prokazatelné ztráty činí 410,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…