Dopravní společnost Ústeckého kraje: Podáváme žalobu proti rozhodnutí ÚOHS

09.08.2019 18:05

Dopravní společnost Ústeckého kraje dnes podává ke Krajskému soudu v Brně správní žalobu proti rozhodnutím předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ze dne 19. 7. 2019. Tato rozhodnutí považuje DSÚK za nezákonná, nespravedlivá a nesouhlasí s nimi.

Dopravní společnost Ústeckého kraje: Podáváme žalobu proti rozhodnutí ÚOHS
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Z původně desítek různorodých námitek stěžovatele SOR Libchavy spol. s r.o. a čtyř výhrad prvostupňového orgánu nakonec zůstala jako důvod pro zrušení rámcové smlouvy jedna jediná, minimální objem palivové nádrže. Výrobci autobusů včetně stěžovatele ovšem tento požadavek bez problémů splňují, proto jím nemohl být nikdo znevýhodněn, či dokonce diskriminován.

Náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek k podání žaloby říká: „Věřím, že soud posoudí celou záležitost objektivně a zabrání ohrožení dopravní obslužnosti Ústeckého kraje. To, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže odůvodnil drastický zásah do již uzavřených smluv tím, že v zadávacím řízení byl stanoven naprosto banální požadavek na kapacitu palivové nádrže v hodnotě několika jednotek tisíc korun, který reálně každé vozidlo v dané velikostní kategorii splňuje a který žádným způsobem neomezuje hospodářskou soutěž, považuje Dopravní společnost Ústeckého kraje i já osobně za nezákonný postup, který hraničí se zneužitím pravomocí úřadu.“

Dopravní společnost Ústeckého kraje vypsala soutěž na pořízení 161 autobusů pro zajištění výkonů v rámci dopravní obslužnosti Ústeckého kraje v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …