Dr. Jiří Kubeš hlavním hostitelem odborníků nejen na protonovou terapii

16.04.2014 0:00

Praha 16. 4. 2014 – Hlavní lékař protonového centra MUDr. Jiří Kubeš, Ph.D. bude hlavním garantem celosvětového kongresu PTCOG, který sdružuje všechny světové organizace a centra částicové terapie tedy i protonová. Do Prahy se tak v roce 2016 sjede přes 1 500 nejvýznamnějších specialistů.

Dr. Jiří Kubeš hlavním hostitelem odborníků nejen na protonovou terapii
Foto: Prothon Therapy center
Popisek: MUDr. Jiří Kubeš Ph.D.

Doktor Jiří Kubeš, místopředseda Společnosti radiační onkologie, biologie a fyziky (SROBF), má za sebou více než dvacetiletou praxi radiačního onkologa. Byl u zavádění nejnovějších metod léčby, jako jsou IMRT technologie. Po ročních stážích v předních světových protonových centrech, zejména v USA, se stal hlavním lékařem protonového centra. Své zkušenosti předává kolegům na nejvýznamnějších kongresech kupříkladu v Ruské federaci nebo USA. V nejbližších dnech se chystá na přednášku do Šanghaje, kde se koná kongres PTCOG letos.

“Světová odborná veřejnost v čele s organizací PTCOG ocenila již v prvním roce provozu naše výsledky. S kolegy přednášíme na kongresech po celém světě a pořádáme semináře a školíme  kolegy ze zemí, které protonová centra teprve stavějí. Když jsem dostal šanci být u nejnovější technologie pro léčbu rakoviny, jakou je protonová terapie, neváhal jsem. Je snem každého lékaře pracovat v nejmodernějším zařízení a tím protonové centrum skutečně je a svět o tom nepochybuje. Dokazuje to i stoupající počet pacientů z Evropy, Ruska, ale i Anglie a zámoří, které nám posílají zahraniční onkologové a radioterapeuti”, dodává Jiří Kubeš. “Česká republika může být na své odborníky v protonovém centrum hrdá. Co je ale nejdůležitější, protonová terapie musí být přístupná všem pacientům, kterým může pomoci, tedy i všem českým.”

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Proton Therapy Center

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…