Dvořák končí ve vedení Dopravního podniku. Zastoupí ho Richter

23.03.2010 11:27

Pražští radní odvolali tři členy představenstva dopravního podniku. Je mezi nimi i ředitel Dopravního podniku Martin Dvořák.

Dvořák končí ve vedení Dopravního podniku. Zastoupí ho Richter

Odvoláni byli kromě ředitele Martina Dvořáka radní pro dopravu Radovan Šteiner (ODS) a ředitel magistrátního odboru dopravy Jan Heroudek. Informace sdělil jeden z účastníků jednání rady.

Pražští zastupitelé už minulé úterý radě doporučili, aby část představenstva, konkrétně Dvořáka, radního pro dopravu Radovana Šteinera a ředitele magistrátního odboru dopravy Jana Heroudka vyměnili za náměstka primátora Rudolfa Blažka, starostu Prahy 8 Josefa Noska a dalšího náměstka primátora Milana Richtera.

Chystané odvolání Dvořáka údajně souvisí nejen s hlubokou provozní ztrátou pražského městského přepravce, ale i s politickým bojem mezi příznivci a odpůrci pražského primátora Pavla Béma (ODS).

Dvořákovi zlomily vaz herny v metru

O odvolání Dvořáka z představenstva již minulý týden referovala Mladá fronta Dnes (MfD). Deník ovšem uvedl, že Dvořák má být odvolán i z postu ředitele DPP. Akce se podle MfD plánuje na léto. Místopředseda klubu zastupitelů ODS rozhodnutí odůvodnil tím, že město chce mít větší vliv na chod podniku.

Podle náměstka primátora Milana Richtera je ale tím pravým důvodem k navrženému odvolání ředitele nespokojenost s jeho prací. Podle Richtera nebyl například Dvořák schopný vymýtit z vestibulů metra kritizované herny.

Zrušení heren požadoval už loni náměstek primátora Rudolf Blažek. Dvořákovi dal termín do konce roku, při nesplnění žádal personální změny. V metru ale naopak ještě další herny přibyly.

Související:


Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …