EMC posiluje strategii ochrany dat škálou nových produktů

10.07.2013 16:55

Nové systémy Data Domain přinášejí 4× vyšší výkon a desetinásobnou škálovatelnost, v sadě Data Protection Suite jsou lépe integrovány funkce pro ukládání a virtualizaci, řešení Mozy usnadňuje škálování a správu zálohování v cloudu

EMC posiluje strategii ochrany dat škálou nových produktů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Společnost EMC Corporation dnes představila širokou škálu nových hardwarových a softwarových produktů. Zákazníkům umožňují nasadit nové architektury Protection Storage Architecture, které reagují na aktuální i budoucí výzvy v oblasti ochrany dat. Novinky přibyly napříč portfoliem společnosti, konkrétně do špičkových produktových řad Data Domain, Avamar, NetWorker a Mozy.

Správci zodpovědní za zálohování čelí rostoucímu tlaku na to, aby splnili potřeby různorodých zainteresovaných stran – vlastníků aplikací, správců virtuálních počítačů i správců úložišť a serverů. Mnozí z těchto uživatelů chtějí vyšší kontrolu a přehled o ochraně prostředí, která spravují, a implementovali proto vlastní řešení. Vzniká tak „nahodilá architektura“, která sestává z roztříštěných postupů ochrany dat a infrastrukturních sil, u nichž nezřídka není jasné, kdo za ně zodpovídá.

Dnes představená nabídka společnosti EMC obsahuje ucelený soubor funkcí, které týmům zajišťujícím zálohování umožňují přejít od chaotické nahodilé architektury k efektivnější architektuře Protection Storage Architecture, jež splňuje nároky jejich podniku. Architektura Protection Storage Architecture od společnosti EMC se řídí následujícími klíčovými zásadami:

  • Chráněné úložiště: Srdcem nových architektur je úložiště optimalizované z hlediska nákladů i kapacity s vysokou odolností dat, které dokáže zajistit obnovu po havárii, zálohování a archivaci.
  • Integrace zdroje dat: Využívá optimalizované toky dat a uživatelská rozhraní datových zdrojů včetně hypervizorů, aplikací a úložišť a poskytuje výkon a transparentnost podle požadavků interních zákazníků.
  • Služby správy dat: Zahrnují katalog kopií veškerých dat a funkce vykazování a analýzy, jež podporují dodržování předpisů.

Klíčová technologická fakta

  • Nové středně velké systémy Data Domain: Nové systémy Data Domain DD2500, DD4200, DD4500 a DD7200 přinášejí výkon a škálovatelnost potřebné k nákladově efektivní konsolidaci veškerých zálohovaných a archivních dat na jediné, snadno spravovatelné platformě chráněného úložiště. Tyto nové systémy střední velikosti jsou až 4× rychlejší a 10× lépe škálovatelné než stávající systémy Data Domain, které nahrazují. Nové systémy navíc podporují až 540 datových proudů. Jedná se o trojnásobný nárůst, který dále vylepšuje možnosti úplné konsolidace zálohovaných a archivních dat. Novinky jsou navrženy s ohledem na snížení celkových nákladů na vlastnictví zálohovacího a archivního úložiště: poskytují až o 38 % nižší náklady na uložení gigabajtu dat.
  • Rozšířená podpora zálohovacích a archivačních aplikací: Funkce pro vlastníky aplikací jsou v architekturách typu Protection Storage Architecture zcela zásadní. Systémy Data Domain nyní podporují přímé zálohování ze systému SAP HANA Studio s použitím protokolu NFS. Správci databází na platformě SAP HANA tak mohou využít efektivní chráněné úložiště a zachovat si přitom kontrolu nad zálohovacími procesy. Nástroj DD BoostTM for Oracle RMAN nyní navíc podporuje systémy Oracle Exadata a SAP běžící na platformě Oracle. Správci databází tak mají k dispozici rychlejší a efektivnější zálohování a obnovu po havárii. Tvůrci se zaměřili také na podporu širší škály prostředí archivačních úložišť. Systémy Data Domain proto nově nabízejí hladkou integraci s archivačními aplikacemi společností OpenText, IBM a Dell. Díky této nové integraci lze systémy Data Domain nasadit v kombinaci s více než dvacítkou produktů pro archivaci souborů, pošty, služeb SharePoint, systémů pro správu obsahu a databází.
  • Vylepšení sady Data Protection Suite: Řešení EMC Avamar® 7 nově podporuje všechny hlavní typy úloh směrovaných z datacenter do systémů Data Domain. Přibylo zálohování souborových systémů a úložišť NAS/NDMP. To umožňuje chránit tímto kombinovaným řešením všechny důležité úlohy v datových centrech. Řešení Avamar posiluje své vedoucí postavení ve virtuálních prostředích díky nové funkci VM Instant Access, jež umožňuje spustit virtuální počítač ze systému Data Domain tak, že je do dvou minut připraven k použití. Nový webový klient VMware vSphere navíc správcům systémů VMware dovoluje řídit zálohování a obnovu s využitím řešení Avamar přímo ze známého rozhraní.

Řešení EMC NetWorker® 8.1 nově nabízí integrovanou správu snímků s inovovaným rozhraním založeným na průvodcích, automatickým vyhledáváním a inteligentním přiřazováním úložiště pro snímky. Integrace se systémy Data Domain je nyní těsnější, s podporou rozhraní Data Domain Boost prostřednictvím technologie Fibre Channel. To umožňuje o polovinu rychlejší zálohování a 2,5× rychlejší obnovu oproti konfiguracím založeným na emulaci páskové knihovny (VTL). Řešení NetWorker také přináší zcela nové pojetí podpory platformy VMware, jež využívá technologické služby Avamar.

  • Nové funkce cloudového zálohování: Řešení Mozy od společnosti EMC usnadňuje škálování cloudových záloh a zároveň snižuje náklady na ně i jejich složitost. Nová integrace služeb Active Directory snižuje administrativní zátěž spojenou se samostatným vytvářením uživatelských účtu a posiluje samoobslužnost, což výrazně snižuje celkové náklady na vlastnictví. Zjednodušená správa úložiště zahrnuje nové fondy úložišť, jež šetří čas potřebný k monitorování úložných kvót na úrovni jednotlivých počítačů. A konečně aktivace bez klíče urychluje zprovozňování nových uživatelů, což zlepšuje škálovatelnost.

Dostupnost

Všechny nové produkty společnosti EMC pro ochranu dat budou obecně dostupné ve třetím čtvrtletí roku 2013 a ve stejném období budou k dispozici také v rámci řešení VSPEX Proven Infrastructure.

Buďte s námi v kontaktu

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…