ERÚ: Návrh nové tarifní struktury byl zpracován v expertním týmu za účasti MPO

24.02.2016 10:40

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu vítá zájem premiéra Bohuslava Sobotky o diskusi nad novými tarify

ERÚ: Návrh nové tarifní struktury byl zpracován v expertním týmu za účasti MPO
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Otevřený dopis předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi týkající se skutečné situace při zavádění nové tarifní struktury dnes odeslala předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

„Nová tarifní struktura byla zpracována v širokém expertním týmu na základě vládou schválené Aktualizované státní energetické koncepce a Národního akčního plánu pro chytré sítě (oba materiály zpracované MPO) a za přímé účasti zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu, OTE, ČEPS, Sdružení velkých spotřebitelů energie, ČEZ, ČEZ Distribuce, ČEZ Prodej, E.ON Distribuce, E.ON Energie, PRE, PREdistribuce, EGÚ Brno, SEVEN a České fotovoltaické asociace.

Již loni v létě jsem si nebyla jista, zda je nová tarifní struktura připravena tak, aby nepoškodila skupiny spotřebitelů, proto jsem si vyžádala oponentní posudky od dvou nezávislých institucí (ČVUT, PMAC). I ti mi doporučili tarifní strukturu co nejdříve zavést. Vzhledem k mým pochybnostem jsem přes doporučení expertního týmu a oponentních posudků odmítla novou tarifní strukturu podepsat a nařídila jsem veřejný konzultační proces,“ uvedla Alena Vitásková.

Dle vyjádření předsedkyně, ERÚ navrhne jednak úpravu tarifů, ale také další alternativní postupy, které by zabránily poškození skupiny spotřebitelů s tím, že bude pravděpodobně nutné upravit také Aktualizovanou Státní energetickou koncepci a Národní akční plán pro chytré sítě, které schválila vláda České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…