Biopotravinami se rozumí potraviny rostlinného či živočišného původu vyrobené z bioproduktů vypěstovaných na ekologicky hospodařících farmách. V současnosti jsou u nás tzv. biozemědělců necelé čtyři tisíce a tuzemské biopotraviny činí více než jedno procento celkové spotřeby potravin.
Na výrobcích je v ČR používána tzv. biozebra, případně na něm najdeme evropské logo pro biopotraviny. Zákon pamatuje na ty, kdo by chtěli logo či označení „bio“ zneužít, s milionovými pokutami, připomíná Ekonomika.cz.
Bio neznamená zdravější
Podle průzkumu společnosti KPMG ale téměř polovina Čechů nevidí rozdíl mezi potravinami běžnými a těmi, které nesou označení „bio“. Tento názor podporují výzkumy dokazující, že biopotraviny nejsou zdravější než potraviny vyráběné konvenčním způsobem.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva