Elektronická sbírka Nejvyššího správního soudu si již našla své pravidelné čtenáře

23.04.2017 11:36

Od ledna letošního roku má odborná i laická veřejnost možnost pročítat Sbírky rozhodnutí Nejvyššího správního soudu v nové elektronické podobě. O tom, že si za tak krátkou dobu získala tato podoba Sbírky své příznivce, svědčí 534 zaregistrovaných uživatelů i celkový počet návštěv eSbírky, který podle dostupných dat přesáhl v měsíci březnu 5200.

Elektronická sbírka Nejvyššího správního soudu si již našla své pravidelné čtenáře
Foto: pixabay.com
Popisek: zákony, ilustrační foto

V tuto chvíli je k dispozici kompletní archív čísel Sbírky od roku 2003 do roku 2016. Včetně aktuálních čísel Sbírky letošního roku je zde 3500 vybraných rozhodnutí zpracovaných do podoby tzv. judikátů, tedy opatřených právní větou se zkráceným odůvodněním (z celkového počtu více než sta tisíce vydaných rozhodnutí Nejvyššího správního soudu a krajských soudů působících ve správním soudnictví).

Zkrátka nepřišli ani ti, kteří dávají přednost „papírovým“ dokumentům, protože Sbírky se dají z webových stránek velmi snadno tisknout.

Uživatelé oceňují nejen komplexnost poskytovaných informací a možnost snadného vyhledávání v jednotlivých číslech Sbírky, ale také to, že je tato Sbírka přístupná zcela zdarma.

ESbírka je užitečná i pro samotný soud – tak jak Nejvyšší správní soud usnadnil případným účastníkům řízení práci s judikaturou, dostane se mu cenné reflexe jeho rozhodovací činnosti zvenčí, což je jeden ze „stavebních kamenů“ na cestě ke kvalitnímu a předvídatelnému rozhodování.

ESbírku NSS naleznete zde: http://sbirka.nssoud.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…