Elektrovandr přijede do Karlovarského kraje

23.09.2016 8:30

Po vsích a městečkách Karlovarského kraje vyrazí v příštím týdnu ekologický projekt Elektrovandr. Kolektivní systém ELEKTROWIN pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů ve spolupráci s Karlovarským krajem chce jeho prostřednictvím upozornit na rostoucí význam tohoto zdroje surovin.

Elektrovandr přijede do Karlovarského kraje
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Elektrovandr navštíví vždy tři místa v jediném dni. K prvním budou patřit v pondělí 26. 9. Stráž nad Ohří, Ostrov a Kyselka. V úterý 27. 9.  Kraslice, Rotavu a Jindřichovice. Ve čtvrtek 29. 9. Františkovy Lázně, Skalnou a Hazlov. A v pátek 30. 9. se podívá do Velké Hleďsebe, Drmoul a Tří Seker. Elektrovandr přiveze Recyklostroj a s ním program pro děti i dospělé, který bude uvádět Václav Upír Krejčí. Kdo s sebou vezme vysloužilý elektrospotřebič, na místě zjistí, jaké suroviny z něj lze recyklací získat. Ty pak Recyklostroj vymění za dárek.

„Jedná se o zcela nový projekt, který pokusí získat zájem žáků i jejich rodičů o problematiku recyklace vysloužilého elektra,“ říká Jan Marxt ze zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN a.s.

Termíny a místa konání akcí v jednotlivých dnech:

Pondělí 26. 9.

termín konání

 Stráž nad Ohří

8:30 hod

Ostrov

10:00 hod

Kyselka

14:00 hod

Úterý 27. 9.

termín konání

Kraslice

8:30 hod

Rotava

11:00 hod

Jindřichovice

14:00 hod

Čtvrtek 29. 9.

termín konání

Františkovy Lázně

8:30 hod

Skalná

11:00 hod

Hazlov

14:00 hod

Pátek 30. 9.

termín konání

 Velká Hleďsebe

8:30 hod

Drmoul

11:00 hod

Tři Sekery

14:00 hod

ELEKTROWIN a.s. je největším  kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem – dne 25. 5. 2005 jej založili největší výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Od té doby již ELEKTROWIN zrecykloval přes 17 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 260 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu (skupiny 1 – 10). Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku.  Sběrnou síť tvoří více než 13 000 míst zpětného odběru. Více informací naleznete na www.elektrowin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …