Eurodražby: Při koupi nemovitosti jsou dražby výhodnou alternativou

19.03.2012 14:46

Veřejné dražby nemovitostí, dobrovolné i nedobrovolné, jsou jednou z možností, jak si bezpečně pořídit dům nebo byt. Jejich nespornou výhodou je cena, která se pohybuje v rozmezí 70 – 80 % aktuální tržní ceny.

Eurodražby: Při koupi nemovitosti jsou dražby výhodnou alternativou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Lidé zatím kouzlo dražeb plně neobjevili, není to totiž nejběžnější způsob, jak si většina pořizuje bydlení. Důvodů je více, často se bojí neznámého či neví, jak to probíhá. Současně mají pocit, že nemohou zajímavou nemovitost za atraktivní cenu vydražit právě oni.

„Přestože má veřejnost o dražbách již více informací, stále narážíme na jistý stupeň nedůvěry, který pramení z neznalosti. Přitom koupě nemovitosti v dražbě je vlastně nejbezpečnějším způsobem. Je předem jasné, že zvítězí nejvyšší nabídka, majitelem se člověk stane v okamžiku příklepu a záznamem v katastru nemovitostí, kdy dojde i k výmazu všech pohledávek. Tudíž kupující mají zaručeno, že je nečekají žádná nemilá překvapení. To při realitním způsobu prodeje není možné stoprocentně zaručit,“ komentoval Radim Hasman, předseda představenstva společnosti Eurodražby.cz

V minulosti mohlo být pro zájemce o koupi nemovitosti v dražbě překážkou to, že veřejné dražby, dobrovolné i nedobrovolné, bylo možné provádět pouze fyzicky. Dražby se tak většinou kumulovaly a odehrávaly se převážně ve velkých městech, jako je Praha nebo Brno. Zájemci pak museli řešit dopravu a čas. Od nového roku je možné veřejné dražby provádět online, tudíž každý může licitovat z pohodlí svého domova nebo kanceláře.

Kupovat nemovitosti v dražbě nebylo nikdy jednodušší. Není třeba si brát dovolenou a cestovat. Principy dražby přitom zůstávají stejné, hlavním cílem je prodat nemovitost za maximální možnou cenu. U elektronických dražeb se mění pouze způsob licitace. Zájemci se již nepotkávají fyzicky v dražební místnosti, ale na webovém portále.

„Nespornými výhodami elektronických dražeb jsou ještě větší transparentnost, dostupnost, časová nenáročnost a flexibilita,“ doval Radim Hasman.

Více informací naleznete na www.eurodrazby.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…