Euroregion Krušnohoří: Pro jednání sociální komise zvolil předseda záměrně Dětský domov v Mostě

09.09.2017 22:37

Pro jednání sociální komise 29. srpna 2017 vybral její předseda, Ing. Karel Giampaoli, Dětský domov v Mostě. Zvolil ho proto, že tématem jednání byla problematika systému péče o ohrožené rodiny a děti.

Euroregion Krušnohoří: Pro jednání sociální komise zvolil předseda záměrně Dětský domov v Mostě
Foto: euroreg.cz
Popisek: Euroregion Krušnohoří - logo

Pro jednání připravil Karel Giampaoli podklady o tomto systému v České republice písemně s překladem do němčiny, což umožnilo německé straně snadnější orientaci, a systém podrobně představil. O péči o děti a mládež v Sasku informovala za velké pozornosti českých členů komise Christiane Wenner z referátu na pomoc mládeži okresního úřadu Krušnohorského okresu. V rozsáhlé diskusi na toto téma se vyjasnily některé odlišnosti v obou systémech péče o děti a mládež. Např. v Sasku spočívá práce v takovýchto zařízeních na dobročinných spolcích a organizacích, řízených okresy, na české straně spočívá ve veřejných institucích, ale především na krajích a také obcích s rozšířenou působností a jimi zřizovaných organizacích.

V případě odebírání dětí mají obě země stejný názor, a sice ten, že odebírání dětí z rodin je naprosto výjimečná možnost. Z následné diskuse o pěstounské péči, osvojování dětí, ústavní výchově, nezletilých matkách, roli soudů a státní správy vzešla myšlenka na uspořádání workshopu pro větší okruh zájemců, z něhož by mohly vzejít podněty pro ministerstva a politické zástupce, připravující legislativní změny.

Na závěr jednání provedla ředitelka Dětského domova Ing. Bc. Marcela Stütz členy komise v dětském domově, který patří mezi nejlepší v kraji. Součástí komplexu domova je také krizové zařízení pro děti a sociální služba pro mladé dospělé – dům na půl cesty. Především němečtí kolegové vysoce ocenili jak vybavení domova, tak i úroveň péče, které se zde dětem a mladým lidem dostává.

Sociální komise se také zapojuje do přípravy rozvojové strategie euroregionu. Některé náměty zazněly již na několika předchozích zasedáních komise a pracovní skupina složená z obou předsedů, jednatelů a zástupců úřadů práce je na svém jednání 12. září 2017 shrne a připraví pro zapracování do připravované strategie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…