Exekuční akce Karlův most vynesla rekordních více než 45 milionů korun na úhradu dlužné daně

16.12.2016 13:58

Finanční správa provedla 13. prosince na území města Prahy bleskovou exekuční akci s názvem „Karlův most“, zaměřenou na daňové dlužníky, kteří dlužili státu desítky milionů korun, a to zejména na dani z přidané hodnoty. Jednalo se o historicky nejúspěšnější exekuční akci podobného typu, kdy celkový výtěžek dosáhl rekordní částky 45,3 mil. korun.

Exekuční akce Karlův most vynesla rekordních více než 45 milionů korun na úhradu dlužné daně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Tato exekuční akce byla zaměřena především na majetek v sídlech, provozovnách a bytech daňových dlužníků na území hl. m. Prahy a okolí. Celkem se během jediného dne podařilo zajistit částku dlužné daně přesahující 45,3 mil. korun. Předmětem exekuce byly peníze v hotovosti (či expresním převodem na účet správce daně) v celkové výši přes 3 mil. korun, 37 motorových vozidel (včetně luxusního Rolls-Royce Ghost v hodnotě 6 mil. korun) a 3 motocykly v celkové hodnotě 39 mil. korun, a dále také stroje a nářadí v hodnotě přes 3,3 mil. korun.

Pokud daňové nedoplatky dlužníci neuhradí, budou zabavené věci prodány v dražbě.

Akce se zúčastnilo šest týmů pracovníků vymáhání z územních pracovišť Finančního úřadu pro hlavní město Prahu, za asistence kolegů z Celního úřadu. Exekuční akcí zajistili úhradu dvou třetin celkového dluhu.

Akce „Karlův most“ navázala na letošní „Petřín“ a „Prahu“, které spolu s dalšími exekučními akcemi movitých věcí z loňského roku jen v Praze vynesly dohromady přes 200 mil. korun.

Obecně lze tyto exekuční akce označit za velmi efektivní nástroj snižování daňových nedoplatků. Mají však i preventivní účinky, neboť někteří daňoví dlužníci, které zatím exekuční akce nepostihly, se po jejich medializaci sami dostavili na finanční úřad a zcela uhradili svůj daňový nedoplatek nebo si požádali o jeho splátkování.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…