Expozice Českého rozhlasu na veletrhu Svět knihy 2016 bude ve stylu krimi

10.05.2016 19:21

Setkání s autory krimi příběhů a vyšetřovateli, legendy Františka Novotného a Luďka Munzara či autogramiádu známého amerického spisovatele a dramatika Davida Zane Mairowitze – to vše přichystal Český rozhlas pro návštěvníky mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy. Společnou expozici ČRo a vydavatelství Radioservis návštěvníci najdou od 12. do 15. května v levém křídle Průmyslového paláce na výstavišti v Praze-Holešovicích.

Expozice Českého rozhlasu na veletrhu Svět knihy 2016 bude ve stylu krimi
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Letošní zvýrazněné téma veletrhu „krimi“ našlo svůj odraz nejen ve vizualizaci stánku Českého rozhlasu, který je stylizován do prvorepublikové policejní vyšetřovny, ale také v rámci doprovodných programů v sálech. V pátek 13. května se mohou návštěvníci zapojit do besedy na téma krimi, hosty budou rozhlasový režisér Aleš Vrzák a šéf prvního oddělení Krajského ředitelství Policie hl. m. Prahy Josef Mareš. A řeč se určitě stočí i na novou hru, kterou právě Josef Mareš pro Český rozhlas napsal. Do světa galerky a zločinu návštěvníky zavede v sobotu 14. května pořad Historie českého zločinu. Naváže na velmi úspěšný rozhlasový cyklus autorky Bronislavy Janečkové a chybět nebudou ani ti, bez nichž by cyklus nemohl vzniknout -  policejní historik Miloš Vaněček a Radek Galaš z Muzea Policie ČR.

„Svět knihy patří mezi stálice veletrhů, což dokazuje jeho již 22. ročník. Těší mě, když vidím velké množství lidí, kteří poslouchají rozhlas, ale i těch, co čtou knihy. Český rozhlas je kulturní institucí, která tyto dvě ‘disciplíny‘ spojuje dohromady a věřím, že se jeho letošní originální prezentace bude těšit zájmu návštěvníků,“ uvedl René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu.

Na své si přijdou také návštěvníci, kteří krimi tématiku nepreferují. Sobota 14. května bude hned od rána patřit legendám: Františku Novotnému a Luďku Munzarovi. Příležitost k setkání s nimi bude 10.00 hodin v Autorském sále a o hodinu později při autogramiádě na stánku Českého rozhlasu. Na večerní návštěvu dorazí spisovatel a rozhlasový tvůrce David Zane Mairowitz s hudebníkem a výtvarníkem Jaromírem 99, kteří se autorsky podíleli na komiksové adaptaci Zámku Franze Kafky.

Neděle se ponese v duchu klidných setkání ve společnosti rozhlasového režiséra Karla Weinlicha, herců Kláry Sedláčkové Oltové, Terezy Bebarové, Dany Černé nebo Otakara Brouska mladšího. Chybět nebudou programy v přilehlých sálech, ani autogramiády v expozici Českého rozhlasu.

Po celou dobu veletrhu mohou návštěvníci soutěžit o hodnotné ceny a k dispozici jim budou také prvorepublikové veletržní „krimi“ noviny. Protipólem pak bude výstava moderních DAB přijímačů, které umožňují poslech stanic Českého rozhlasu v digitální kvalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…