FAEI: Řešte zákazníkům problémy, inovace přijdou samy

05.10.2016 9:12

Inovace jsou nezbytné pro udržení pozice firmy na trhu. Jenže málokdo ví, co by zákazníci opravdu ocenili. V „zasedačce“ se to obvykle vymyslet nedá. Jak přijít na to, co zákazníci opravdu ocení a jak s tím pracovat, vysvětluje v rozhovoru pro FAEI.cz Petr Šídlo, předseda správní rady o.p.s. Česká inovace a partner inovační firmy Direct People.

FAEI: Řešte zákazníkům problémy, inovace přijdou samy
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

„Klíčem je ptát se lidí na to, co by chtěli. A nejen to. Především musíte pochopit, co opravdu říkají,“ říká v rozhovoru Petr Šídlo. Podle jeho zkušeností totiž není nic snadnějšího, než aby firma uvěřila tomu, že její nápad je tak dobrý, že o něm nemusí mluvit se zákazníky. Což je právě cesta do pekel. Jenže každý vývoj inovace stojí peníze, čas a motivaci lidí. A když se to nepovede, těžko se to vše dává znovu dohromady.

„Rozhodující je vždy odvaha nejvyššího šéfa. On musí mít odvahu inovace chtít, stanovit směry, kterými se mají ubírat a vytvořit prostředí, ve kterém mohou vznikat a obhájit si to všechno proti kritikům. Ale zároveň musí objektivně vnímat další náměty,“ zdůrazňuje Šídlo.

Podle jeho názoru jsou dvě základní příčiny vzniku špatných inovací: nepochopení, co inovace jsou, nebo naprosté podcenění jejich přípravy. Jestliže zákazník chápe inovaci jako to, co mu zjednoduší život, vyřeší jeho problém, pak je to podle Šídla v pořádku.

Celý rozhovor o tom s Petrem Šídlem si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…