FIT ČVUT i přes zavřené dveře provede uchazeče napříč fakultou

13.01.2021 10:54

Den otevřených dveří proběhne 21. ledna 2021 na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) již podruhé v online podobě. Úspěch první online akce se fakulta rozhodla zopakovat, a to i pro uchazeče o magisterské studium.

FIT ČVUT i přes zavřené dveře provede uchazeče napříč fakultou
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Akce pod názvem Den otevřených oken se i tentokrát uskuteční v okně vašeho prohlížeče. Účastníci si budou moci virtuálně prohlédnout prostory, dozví se, co mohou na fakultě studovat v bakalářském i magisterském programu, a budou se moci v živém přenosu zeptat na vše, co je zajímá.

Den otevřených oken začne v 16.00 hodin dvěma streamovanými online přednáškami pro uchazeče o bakalářské a magisterské studium, ve kterých se účastníci od děkana fakulty doc. Marcela Jiřiny dozvědí vše potřebné o studiu a přijímacím řízení. Následně se zájemci budou moci interaktivně zeptat na cokoliv ohledně studijních specializací, a to jak vyučujících, tak i studentů. Na závěr budou mít příležitost navštívit online infostánek, kde se mohou zeptat na cokoliv ohledně studia. Účastníci tak i na dálku zjistí, proč studovat informatiku právě na FIT ČVUT.

„Uvědomujeme si, jak složitou situaci mají v dnešní době studenti středních škol při rozhodování, na jakou vysokou školu jít studovat. Proto jsme pro ně připravili interaktivní online Den otevřených dveří, aby tak získali veškeré informace a mohli se správně rozhodnout o své budoucnosti. Nezapomínáme však ani na uchazeče o magisterské studium, pro které je tato akce také určena,“ říká děkan fakulty doc. Marcel Jiřina a dodává: „První online Den otevřených dveří měl velkou sledovanost. Věřím, že i tentokrát bude akce pro zájemce velmi přínosná.“

V rámci Dne otevřených oken se fakulta představí mimořádně prostřednictvím komentované 360° prohlídky, kde průvodce divákům ukáže ty nejzajímavější prostory fakulty – specializované laboratoře, učebny a další studijní zázemí. Studenti se rovněž budou moci během akce z pohodlí svého domova dopodrobna seznámit se všemi bakalářskými i magisterskými specializacemi, které fakulta ke studiu nabízí.

Den otevřených oken startuje 21. ledna 2021 v 16.00 hodin na stránce ZDE.

Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze se zaměřuje na nejmodernější oblasti informatiky a informačních technologií. Nabízí moderní bakalářský, magisterský a doktorský studijní program Informatika. Velký zájem uchazečů o studium umožňuje dynamický rozvoj fakulty a výběrovost. Více informací najdete ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 18 000 studentů. Pro akademický rok 2020/21 nabízí ČVUT svým studentům 214 akreditovaných studijních programů a z toho 84 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1604 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 432. místě a na 9. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural" je ČVUT mezi 151.–200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201.–250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201.–250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 283. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems" je na 251.–300. místě, v oblasti „Mathematics“ a „Material Sciences“ na 301.–350 místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 256. místě. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…