FN Brno: Darování vajíček nebo spermatu. Pomoc pro neplodné páry

04.05.2018 11:34

Centrum asistované reprodukce (CAR 01) působící při Gynekologicko-porodnické klinice LF MU a FN Brno (Obilní trh 11, Brno) si na sklonku loňského roku připomnělo 35. výročí od narození prvního dítěte ze zkumavky v tehdejším Československu. Od té doby pomohlo Centrum asistované reprodukce stovkám párů.

FN Brno: Darování vajíček nebo spermatu. Pomoc pro neplodné páry
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Pomoc pro manželské či partnerské páry

CAR 01 má velmi dobře nastaven Program dárcovství vajíček (oocytů), který je určen pro manželské i partnerské páry a umožňuje těhotenství ženám s poruchou tvorby vlastních vajíček.

Jedná se o ženy:

- s předčasným selháním vaječníků
- s genetickou zátěží
- po chirurgickém odstranění vaječníků
- léčené chemoterapií pro zhoubná onemocnění

Dárkyní vajíček naopak může být každá zdravá žena ve věku 20 až 30 let. Ta v rámci Centra projde veškerými potřebnými vyšetřeními. Ve všech případech je zachována anonymita dárkyně a příjemkyně. Dárcovství je bezplatné, nicméně dárkyně má nárok na kompenzaci ušlého zisku atd. Kontakt je možný buď telefonicky na čísle 532 238 253 nebo 532 238 266 nebo e-mail: car01@fnbrno.cz.

Darování spermatu

Darování spermatu je další pomocí neplodným manželským či partnerským párům. Dárcem spermatu může být zdravý muž ve věku 18 až 35 let. Zájemce projde potřebným blokem vyšetření a po splnění veškerých podmínek může být dárce. Zájemci se mohou hlásit na tel. 532 238 441 nebo e-mail: car01@fnbrno.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …