FN Brno: Evropský kongres na téma hemofílie

14.02.2019 9:45

Ve dnech 5. - 8. února 2019 se v Praze konal dvanáctý výroční kongres European Association for Haemophilia and Allied Disorders (EAHAD). Na tuto největší evropskou a druhou největší celosvětovou odbornou akci se sjelo přes 2600 delegátů z 80 zemí celého světa. FN Brno byla na této významné akci rovněž velmi důstojně zastoupena.

FN Brno: Evropský kongres na téma hemofílie
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Před zahájením kongresu proběhla tisková konference za účasti ministra zdravotnictví ČR Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha, který převzal nad akcí svou záštitu, prezidenta kongresu a člena exekutivního výboru EAHAD doc. MUDr. Jana Blatného, Ph.D, předsedy EAHAD prof. Mika Makrise a předsedy českého svazu hemofiliků Martina Bohůna.

První den byl zasvěcen spolupráci sester, fyzioterapeutů a psycho-sociálních specialistů v rámci komplexní péče o osoby s vrozenými poruchami krevního srážení. Svá sdělení zde přednesly i Mgr. Marie Katzerová, fyzioterapeutka Oddělení dětské rehabilitace a Mgr. Petra Bučková, psycholožka zaměřující se na problematiku pacientů s onkologickými a neonkologickými hematologickými onemocněními. Obě kolegyně jsou zároveň členkami výborů EAHAD.

Hlavní odborný program, v němž předneslo svá sdělení více než 70 řečníků z celého světa, se věnoval stávající i budoucí léčbě v této oblasti, včetně genové terapie a tzv. „non-faktorové“ léčby. Vyzdvižen byl i význam mezioborové spolupráce a komplexních týmů v péči o osoby s poruchami krevního srážení. Široké zastoupení zaměstnanců FN Brno ve výborech významné mezinárodní organizace a fakt, že organizací kongresu byl pověřen doc. MUDr. Jan Blatný, Ph.D., je důkazem vysoké odbornosti a kvality péče, kterou Fakultní nemocnice Brno osobám s poruchami krevního srážení poskytuje, a která je uznávána na mezinárodní úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…